Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Тъй като това са двата продукта, които ползвам против изпотяване, реших да направя една публикация със сравнение между тях. Ползвам ги и лет...

Roll-on Sensebio Deo vs Rexona Dry Deo stick

Тъй като това са двата продукта, които ползвам против изпотяване, реших да направя една публикация със сравнение между тях. Ползвам ги и лете и зиме, но в горещите дни действието им си проличава най-добре.

Досега не съм правила сравнение между два продукта, така че ще ме извините за пропуските.



Стикчето на Рексона е сигурно вече 5-то или 6-то подред, което ползвам. Удобно ми е, защото е малко, компактно, при мен определено помага за по-малко потене и за неутрализиране на неприятната миризма. Не мога да кажа, че имам любим аромат от него, вземам което ми привлече погледа, като гледам миризмата му да не е прекалено сладникава. Общо взето избирам според настроението си, най-често нещо неутрално.


Много съм доволна, че не ми дразни кожата, дори го ползвам веднага след епилация и пак нямам проблеми. Лесно се нанася и попива, но ако веднага след ползването му облека по-тъмна дреха, се случва да остави следи. Не съдържа алкохол, но все пак останалите му съставки не са от най-безобидните (обаче надписа е толкова дребен, че не ми се получи снимката). Другият проблем при него е, че винаги остана неизползвано количество, защото преди да свърши, започват да ми драскат ръбовете на опаковката. Макар и все още да има количество в нея, не ми се занима да го човъркам и ползвам. Като цена е достъпен и скоро пак ще си взема един, винаги има запас в дамската ми чанта. Цената е под 2 лв за 10 ml.

Рол-он на Биодерма си го взех миналия месец. Както писах останах доста доволна от няколко продукта на фирмата и реших да го пробвам. Миризмата му е много лека и свежа и той също е много нежен към кожата. При него имам понякога проблем с нанасянето. Отначало изобщо не искаше да пусне течност, колкото и да го тръсках. После се оправи, но май никога не е точно, колкото искам - или не ми достига, или пуска прекалено много. Другото, което не ми допадна е, че дори да го ползвам след баня, т.е. на чиста кожа, по топчицата полепват всякакви боклучета, конченца, косъмчета. Предимството при него е, че не оставя следи по дрехите и няма в състава си алкохол и алуминиеви соли (на снимката се вижда цялото съдържание). Помага ми при изпотяване, но определено не е толкова издръжлив колкото стикчето на Рексона. Цената е около 8 лв за 50 ml.


Не мога категорично да кажа кой от двата продукта по ми допада, затова ползвам, който ми е под ръка. Имате ли опит с някой от двете и кой лично на вас по ви харесва?

1 коментар:

  1. Години наред ползвам стикчето на Рексона и съм изключително доволна от него. Наскоро си купих део кристал на Балеа и в началото ми беше много неадекватно. Като цяло не ми харесват рол он-ите, предпочитам сухите продукти. (:

    ОтговорИзтриване