Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Измиващия гел на Dermolin си го купих, докато бях в чужбина. Това е холандска марка и продуктите й не съдържат парабени, парфюми и разни дру...

Dermolin Washgel

Измиващия гел на Dermolin си го купих, докато бях в чужбина. Това е холандска марка и продуктите й не съдържат парабени, парфюми и разни други тежки съставки, но не са натурални или пък съвсем да нямат лоши съставки.
 

От различния климат там и от не знам още какво кожата ми започна ужасно да се омазнява. Отидох в най-близкия магазин и тъй като почти нищо не разбирах от написаното на продуктите (етикетите им са на френски и холандски), не посмях да питам никого и се обзаведох с този измиващ гел. При последвалото търсене в интернет се оказа, че той е по-скоро за ръце, макар че някои го ползват и за лице. Рекох си, че така и така съм го взела, поне да го пробвам.


Измива добре, изсушава ми леко кожата, без да я опъва, но след половина час пак лъсвах цялата. Ползвах го два дена и се отказах. Прибрах се в България и кожата ми се оправи от само себе си. Реших да ползвам гела и тук. Определено на наш терен се справи по-добре, почти не изсушава кожата, а и тя вече не е толкова мазна.
 

Пише, че е без парфюм и наистина не мирише на нищо, което ми допадна. Обаче на сайта на марката е при продуктите без сапун, но в състава му има SLS и се чудя аз ли не съм разбрала правилно или те не са го написали както трябва. Въпреки наличието на SLS не се пени прекалено, но пък люти на очите. Оказа се, че марката си има специален гел за лице, който е без SLS, но след дъжд качулка. За сега ще го ползвам за измиване на лицето, докато си намеря нещо друго, тъй като ми върши работа.

Като консистенция Dermolin Washgel е безцветен, в удобна за ползване тубичка. Помпичката се заключва и в началото половин час не можах да разбера как точно да я отключа. Цена - € 5.95

Ето и снимка на състава:

0 коментара: