Кремове за ръце “Здраве” на Арома и “Бяло грозде” на Билка

Реших да пиша заедно за двата крема, защото единият тъкмо го привършвам, а другия започвам. Освен това ги ползвам за едно и също и ще се получи нещо като сравнение.

Започвам с крема на Арома, тъй като той има още за два пъти най-много. Както виждате от снимката това е старата му опаковка, даже името му е друго, тогава се е казвал Крем за ръце “Здраве”. Описан е като подхранващ, омекотяващ и хидратиращ, съдържа екстракт от череша.


Тази тубичка случайно я намерих в един от шкафовете, кой я знае от кога се въргаля там. Сега кремът пак го има на пазара, но с нов вид и ново име – Подхранващ крем за ръце Aroma Cherry. Не мога да кажа дали съставките му са същите, но предполагам, че да. Аз ще пиша за този, който имам. Кремът е гъст, леко мазен, попива много бързо и ухае изключително приятно на череши. След използването му усещам кожата хидратирана и мека. Приятно съм изненадана от него, харесва ми и бих го ползвала отново с удоволствие. От същата серия има и крем с аромат на пъпеш, а цената им е повече от достъпна – под 2 лв за 75 ml.

Тъй като наближаваше края на черешовия крем, реших да го сменя с нещо и си взех този за ръце и нокти на Билка с бяло грозде. Тъй като е фабрично запечатан не можех да му усетя миризмата при купуване и затова впоследствие установих, че не ми допада много, особено сравнено с черешата. Усеща се аромата на грозде, но на мен сякаш ми мирише на вино и то кисело. Лошото е, че се усеща доста време след като си намажа ръцете.

Като консистенция е много по-лек от крема на Арома, като мус, изобщо не е мазен, въпреки че съдържа масло от гроздови семки. Действието му е същото, поне на моите ръце – меки и хидратирани, попива малко по-бавно и е подходящ и за ноктите. Съставът му ме разочарова, защото има парафин, който действат запушващо на порите и кожата не може да диша и и петролатум, който причинява сухота, точно това с което крема се бори. Това съчетано с аромата, който не ми хареса ме спира да си го взема отново като свърши. Цената е между 2 и 3 лв за 100 ml.