Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Честит 8 март, момичета! Желая ви букет от усмивки, любов и щастие :) След като пробвах свежата и забавна козметика на Bodyline имах възможн...

Успокояваща дестилирана вода с лайка

Честит 8 март, момичета! Желая ви букет от усмивки, любов и щастие :)

След като пробвах свежата и забавна козметика на Bodyline имах възможността да се запозная и с другата марка, на която фирмата е представител - Botanicus. Козметиката им е 100% натурална, сертифицирана, чешка, не съдържа силикони и минерални масла. Избрах си два продукта - успокояваща дестилирана вода с лайка и крем за интензивна грижа с лимонова трева и лавандула. За втория ще ви разкажа в друга публикация, сега ще обърна внимание на тоника.


Той пристигна в симпатично стъклено шишенце с дървена запушалка, фабрично запечатана и сладък етикет със странни йероглифи (не му разбирам на какъв език са и дали въобще означават нещо). Заприлича ми на някое чудато лекарство от аптека от миналия век поне. Тоникът е бледожълт, мирише на лайка, но е малко по-особен аромата и сякаш по-остър. Капачката се затваря плътно и няма опасност течността да изветрее. Има само една единствена съставка: Chamomilla recutita flower water, по-просто от това няма на къде. Свойствата, които трябва да притежава са: да освежава, да овлажнява и да успокоява. Наистина действа освежаващо и успокояващо на кожата, не се справя много добре с почистването на лицето, когато съм гримирана, но не това е предназначението й. Предвид малкото количество в шишенцето свършва бързо.


Според това, което намерих в гугъл, тоника се приготвя като цветовете на лайка се завират, събира се парата, която после се втечнява и към нея се добавя още вода (не знам обаче дестилирана или обикновена). Освен в метода на приготвяне не виждам никаква друга разлика между тоника и една обикновена запарка на цветове от лайка, която си правя често и ползва за освежаване и почистване на лицето. Успокояващата вода с лайка е био органик, което не мога да го гарантирам за лайката, която ползвам аз, освен това си правя запарката с обикновена вода, която също не е кой знае колко чиста, но като действие двата продукта са напълно идентични. Другото е, че извлека от лайка, който аз приготвям е с трайност 12 часа, а тоникът е годен 1 година, а не мисля, че може да запази свойствата си толкова време.

Общо взето никак не съм впечатлена от тоника. Цената му също не е ниска - 25 лв за 50 мл, а не виждам много смисъл от купуването му, при положение, че мога да си правя запарка от лайка и да я ползвам за същите цели. Може и да греша в заключенията си поради липса на достатъчно знания в областта на козметиката, така че ще се радвам, ако някой може да ми обясни разликата между двете.

2 коментара:

  1. Много добре си го казала в ревюто,че можела си да си направиш сама (аз ти препоръчвам дестилирана вода да ползваш за такива освежаващи води). Вземи си био стръкчета лайка и е същата работа.Никога не бих дала 25 лв. за подобно нещо :)
    Очаквам ревюто за крема.

    ОтговорИзтриване
  2. На външен вид е абсолютен бонбон! :-)

    ОтговорИзтриване