Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Не можах да се включа точно за деня на шоколада, но тъй като всеки ден може да се хапва шоколад, не смятам, че съм много закъсняла. Днес ще ...

Heidi Summer Venture India


Не можах да се включа точно за деня на шоколада, но тъй като всеки ден може да се хапва шоколад, не смятам, че съм много закъсняла. Днес ще ви разкажа за един от летните видове на Heidi. Серията е ексклузивна и според опаковката има три разновидности: India, Casablanca и Thailand. Тъй като шоколадът ми е донесеш от Швеция нямах възможност да избирам кой от трите да опитам, но предполагам, че и в трите бих намерила нещо изкушаващо.

За Heidi съм ви споменавала и преди, румънска марка, с доста интересни като комбинация и вкус продукти, у нас се продават в Кауфланд, но не съм заглеждала дали имат тази лятна серия.


Summer Venture India, както си личи от супер цветната и красива опаковка е с парченца манго, кашу и кардамон. Комбинацията звучи екзотично и не знам дали е типично индийска, но надявам се някой ден да отида до Индия и да проверя.

Смалили са малко грамажа на шоколадът, предишните техни, които съм вкусвала бяха 90 града, този е 80, не че отслабването му личи много. Тъничък шоколад, разделен на 10 парченца, всяко маркирано с логото на фирмата - роза. Ароматът, който се разнася от него е прелестен, съвкупност е от сладостта на мангото и някакъв малко по-остър и източен мирис, може би кардамона (признавам си не знам как мирише).


Структурата му не е гладка, наситена е с малки парченца кашу, вижда се понякога и манго, но то е в много малко количество, колкото да се каже, че го има. Миризмата му ме привлича да го изям целия на една хапка, но се опитвам по-бавно да я карам. Доста е сладък в началото, след това се усеща как хрупка в устата, не само от кашуто, но и някакви други добавки като песъчинки, които леко накиселяват. Накрая остава усещането, че си бил в приказна страна и не ти се връща от там (може да не е точно Индия). Продължава да се усеща и аромата, няма послевкус, няма и неприятно усещане както при някои шоколади.


Цялостното ми впечатление е повече от добро. Супер много ми хареса как са съчетани съставките, постигнат е добър баланс между сладкото и екзотичното, аромата както казах е изкушаващ и привличащ, изобщо не му мислете, ако имате възможност да го опитате.

0 коментара: