Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Говорила съм ви за Natalia и преди , попаднах на още няколко продукта на марката и с удоволствие ги ползвам. Реших да ги обединя в една публ...

В банята с Natalia - хидратиращ и детоксикиращ ексфолианти и пяна за възстановяваща вана


Говорила съм ви за Natalia и преди, попаднах на още няколко продукта на марката и с удоволствие ги ползвам. Реших да ги обединя в една публикация, за да не разтягам локуми. Продуктите, на които ще се спра днес са хидратиращ ексфолиант, детоксикиращ ексфолиант и пяна за възстановяваща вана, която аз ползвам като душ гел. В предишната си публикация съм споменала накратко за марката, затова сега няма да се спирам на нея, а минавам директно към ревюто.

Двата ексфолианта въпреки различните им имена са много подобни като състав и според мен вършат едно и също. Редувам ги при ползване и наистина не виждам разлика от кое бурканче съм гребнала. Първият път ми се сториха малко странни, но после свикнах с тях и много си ги харесвам. Направени са от ръчно добита морска сол, кокосово малко и различни етерични масла, всички съставки са био. Гледайки съставките става ясно, че всеки може да си ги приготви в домашни условия и да си добави каквито иска аромати.


Първоначалната консистенция е твърда, все пак имаме масла, но след някое и друго ползване се размекват и дори успявам да добавя вода вътре тъй като бъркам с мокри ръце. Не съм забелязала това да им влияе негативно, но от бурканче няма как да загребвам по друг начин. Миришат много свежо, хем на море, заради морската сол, хем на цитруси, заради етерични масла. Зрънцата сол са едрички и се усещат по кожата, като след няколко минути масажиране се стопяват. Въпреки това не е приятно да се използват на по нежна кожа, макар че заради идеята пробвах и на лицето, но много ме дращи и на шията също. Ексфолират много добре, да не говорим колко ми помагат при ухапвания от разни буболечки. Кокосовото масло предпазва кожата да не е раздразнена след това. След измиване остава леко мазна следа, но може да се отмие с душ гел или да се остави да подхрани тялото. Много ги харесвам, вече ползвам 4-то бурканче от тях.



От пяната за вана също съм доволна. Икономична е, прави хубава пяна, почиства добре и не изсушава кожата. Ухае приятно, сладко и леко цитрусово. Ароматът не се задържа дълго по кожата, но важно е, че действа успокояващо и нежно. Съставките й са: Aqua, Aloe barbadensis (aloe vera), Decyl glycoside, Betaine, Glycerol, Calendula officinalis flower extract, Citric acid, Xanthum gum, Citrus grandis (grapefruit) seed extract; Essential Oils: Lavandula angustifolia (lavender), Citrus sinensis (sweet orange), Melaleuca alternifolia (tea tree).



Като гледах по сайтовете в България продуктите не могат да се поръчат или са останали някакви последни бройки, но в чуждите сайтове има достатъчно. Нямам опит с поръчките от чужбина, затова май това ще е последната ми среща с продукти на Natalia, но ми е приятно, че мога да ги пробвам. Морската сол обаче доста ми допадна като съставка и ако не си направя нещо сама, ще търся и други продукти, в които присъства.

1 коментар:

  1. Страхотни попадения и продукти!Ще се опитам и аз да си поръчам от тях!

    ОтговорИзтриване