Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Черен шоколад може да ядете по всяко време. И макар, че през лятото повече предпочитам сладолед, не се отказвам и от такова удоволствие като...

Lindt Excellence Mild 70% Cocoa


Черен шоколад може да ядете по всяко време. И макар, че през лятото повече предпочитам сладолед, не се отказвам и от такова удоволствие като шоколада. Един от най-горещите дни избирам да прекарам в компанията на Lindt Excellence Mild 70% Cocoa шоколад. Топлината му действа изненадващо добре, защото благодарение на нея аромата му е още по-наситен и изкушаващ. По-бързо се и разтапя, но ако ядете бързо, това няма да е проблем.


Поне в началото обаче искам да го опитам по-бавно, за да усетя същността му. Тъмнокафяв на цвят, с хубав силен аромат на какао и малко ванилия. Какаото е точно на границата, над 70% в съдържанието на шоколада се счита, че го прави по-здравословен. Съставът му е опростен максимално, защото няма нужда от добавки, за да е изкушаващ.


Почти няма намек за горчиво, много е мек и кремообразен, когато се разтопи в устата. Разчупвам го на малки парченца със зъби и след малко те се превръщат в гладки, меки, леко сладки и много вкусни топченца какао. Послевкусът му е приятен, отново липсва горчива нотка, която не знам защо чаках да усетя.  Шоколадът продължава да ти напомня за удоволствието, което е доставил, без да те кара да се чувстваш виновна. 100 грама ми дойдоха в повече и не мога да го изям целия, но не искам да го споделя с друг ;)

0 коментара: