Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

И такава публикация не бях писала, но за всяко нещо си има време :) Да започнем от там, че преди време не бях голям привърженик на мокрите к...

Мокри кърпички WaterWipes vs Renkli (случайна дрогерийна марка)


И такава публикация не бях писала, но за всяко нещо си има време :)

Да започнем от там, че преди време не бях голям привърженик на мокрите кърпички. Не, че сега съм чак толкова голям, но често нося един пакет в чантата си, особено като съм с децата, защото не се знае какво могат да ми сервират. И досега не съм много убедена в предимствата им при ползване вкъщи, при положение, че всеки има мивка и баня и е по-добре да се измиеш теб или детето, отколкото да се бършеш с мокра кърпичка, напоена с допълнителни неща. Вярно, че понякога е по-лесно, но според мен не може да замени миенето. Няма обаче да споря по този въпрос, просто изказвам мнение и продължавам към същността на публикацията.


Мокрите кърпички, които ползвам са най-често на някаква случайна марка, която съм видяла в магазина и съм грабнала. Нито ги избирам специално, нито се задълбавам да ги разучавам предварително. След като обаче по едно време нета беше залят с реклама на уникалните, единствени, незаменими и известни в цял свят кърпички WaterWipes и ми попадна един пакет от тях, реших да ги пробвам и сравня с другите, които имам в момента, за да видя защо са толкова прехвалени.

И двата вида мокри кърпички, които ще сравнявам, са предназначени за бебета. Аз ги ползвам при 5 и 6 годишни деца, при които кожата вече не е толкова чувствителна, колкото на новородените, така че това трябва да се има предвид.

Състав:

WaterWipes са просто с прекрасен състав, съдържат само суров памук, 9939% вода и 0,1% екстракт от семена от грейпфрут.

Другите кърпички Renkli са си направо ужасни по състав (дори не заслужават да ги пиша в този блог) и съдържат Deionized Aqua, Propylene Glycol, Cocoamidopropyl Betaine, Cetrimonium Chloride, PEG-1, PEG-9, Lauryl Glycol Ether, Phenoxethanol, 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3 Diol, Chlorhexidin, EDTA, Citrid Acide, Parfume. Не съдържат алкохол и имат неутрално pH, но това не компенсира вредните съставки.

Тук безспорно WaterWipes печелят.



Външен вид:

WaterWipes са квадратни, по-дебели, по-плътни и тежки, на пипане се усещат мокри, дори като ги тръсна и пръска вода. Не миришат на нищо, то няма и от какво.

Renkli са правоъгълни, по-тънички и разтегливи, аромата им не е прекалено силен и е приятен. Като ги разгъвам се виждат балончета, които предполагам са от разтвора, с който са напоени.

Външният вид и на двата вида мокри кърпички ми допада и двата имат предимства, за целите на публикацията ще кажа, че WaterWipes ми харесват една идея повече.

Действие:

Имам усещането, че WaterWipes само намокрят кожата без изобщо да премахнат мръсотията. Нужно е да търкам със сила, за да оберат нещо, което не е приятно и пак не почистват добре. При положение, че малко неща могат да се изчистят само с вода, ми е чудно каква изобщо им е идеята. Мажа дъщеря ми с крем, за да не се подсича и при опит на другия ден да избърша остатъка с тях, те просто го размазват и не правят нищо. Пробвах да почистя описаните с флумастер ръце на сина ми и след дълго търкане успяха да премахнат едва половината цвят и то при положение, че не беше се нацапал както трябва. При бебетата най-често се почиства кожата под пелените и предполагам, че са удобни при всяка смяна на памперса, за да не се мие детето. Но ако е намазано с кремче, както при нас, те не успяват да се справят. Мръсни ръце не чистят, тогава какво ги прави по-добри от измиване с вода се питам аз.

Renkli от друга страна почистват всичко - крем, флумастер, мръсни ръце, остатъци от храна по лицето и ръцете, дори и бюрото съм си бърсала с тях. Не използвам кърпички за премахване на грим, затова не мога да дам мнение в това отношение. След използването им не остава лепкаво усещане, нито се усеща силен аромат, защото има и такива кърпички. Както писах и по-горе недостатъкът при тях е състава, което не е никак маловажно, но поне действат.

Тук е ясно, че Renkli печелят точка, докато WaterWipes губят поне 2 точки.


Цена и опаковка:

WaterWipes - 60 кърпички са на цена 7,50 лв. Опаковката е с лепенка, което не е сред най-добрите варианти, особено при често ползване, защото започва да не лепи или събира разни боклуци.

Renkli - 80 кърпички съм ги взела за 1,60 лв. Опаковката е с капаче, което понякога трудно се затваря, но го предпочитам като вариант.

В заключение ще каже, че победител в двубоя няма и двата вида кърпички не бих ги взела повторно, едните заради лошия състав, другите заради това, че не правят нищо. Вярно, че WaterWipes могат да бъдат наречени най-чистите кърпички, най-щадящи към кожата и други подобни суперлативи, но при положение, че не чистят не виждам смисъл да се вдига такъв шум покрай тях.

5 коментара:

  1. Странно ревю на мокри кърпички ;), но пък ми беше много интересно да го прочета. Лошото е, че в крайна сметка няма изявен победител. И аз изключително рядко ползвам това приспособление. Сега съм взела едни на Алверде, но честно казано не съм се замисляла много над тях. Стана ми любопитно да им направя някой и друг тест. Този път обаче опитното зайче ще е 4 годишната ми дъщеря. Ха ха!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Забравих да допълня, че идеята за снимките е много готина :) Абе... Браво за всичко! Продължавай все така! <3

      Изтриване
  2. Благодаря за коментара. Реших да пиша за мокрите кърпички, защото в последно време присъстват в козметичния арсенал на много момичета, макар че тези точно не се водят за премахване на грим или нещо подобно. А и исках да покажа, че много често рекалмираните продукти не са това, което се представя и обещанията за тях са прекалено големи. Относно снимките може да се каже, че имам професионално изкривяване на домакиня, която простира всеки ден, понякога по два пъти и ми хрумна, че и тези кърпички мога да закача и да снимам там :)

    ОтговорИзтриване
  3. До сега не бях замисляла над това какви кърпички използваме и кой са най- добрите както за нас така и за бебето ни.Поздравявам ви за този опит, който сте направили.Не се сещам за друг, който би се занимавам с такова проучване, но за щастие вие го споделихте и с нас. Вече знам какви кърпички да употребявам.Знаем, че в някои има алкохол, който може да раздразни кожата.

    ОтговорИзтриване
  4. WaterWipes са идеални за смяна на пелени/памперси на бебета, особено новородени, не са нужни кърпички, които почистват фулмастер за целта, а просто вода на кърпичка без химия...според мен са оптималния вариант, иначе за опаковката и аз бих предпочела да са с капаче. Но като състав според мен са най-доброто на пазара за кожата на бебе, а това не е малко.

    ОтговорИзтриване