Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

"Ориз с маслини" е един от отговорите на мъниците, когато ги попитам "Какво да наготвя?". Другите отговори са: пица, ...

Ориз с маслини


"Ориз с маслини" е един от отговорите на мъниците, когато ги попитам "Какво да наготвя?". Другите отговори са: пица, пържени картофи и таратор... Често прибягвам до този въпрос, защото на моменти идеите ми за ястия и възможностите на хладилника се изчерпват и очаквам да ми дойде просветление от някъде, а тъй като малките са най-капризните се опитвам да се съобразявам с тях, поне понякога.

Не ми беше хрумвало да готвя ориз с маслини, докато те не поискаха. На градината им давали ориз забележете с 2 маслини и те много го харесвали. Намерих си някаква рецепта, промених я малко и ето моят вариант.



Необходими продукти:
маслини без костилка около 200 гр.
една чушка
два моркова
2-3 глави лук, може и повече, с ориза върви идеално
1 ч.ч. ориз
едно кубче бульон по желание
сол и черен пипер

Нарязвам зеленчуците и ги задушавам в тавичката, в която ще се пече ориза. Когато са готови, добавям и него, малко да се омеси със зеленчуците. През това време завирам вода с каната за гореща вода и наливам 4 чаши при ориза. На края слагам поправките и маслините, колкото повече, толкова повече и мятам във фурната на около 200 градуса. Отначало децата се мръщеха на добавените зеленчуци, защото в градината нямало такива шарени неща, но след като ги опитаха и им хареса. Надявам се и на вас да ви допадне рецептата ми.

0 коментара: