Alverde Apfel Papaya, Pure Coconut и Alfaparf Anti Dandruff шампоани

Тази зима циганското лято ни свари неподготвени и кокичетата цъфнаха по никое време, затова ги включих в снимките.


Бърз преглед на два шампоана и половина преди да ги изхвърля. Не обичам да пазя много, много празни опаковки, тези по някаква случайност да останали и стигнаха до публикация.


Inecto Pure Coconut


Взех си го от Холандия, 500 мл на цена около 4 евро по спомени. Трябва да подхранва косата, но при мен не действа. Опаковката му заблуждава, че има нещо натурално в него, но реално не е така. Няма парабени, но пък има SLS и разни химикали, а така рекламираното 100% чисто кокосово масло е чак на 9-то място в състава. Мирише приятно на кокос, но аромата не се съдържа и освен да измива косата не прави нищо друго. Не си заслужава покупката.

Alverde Apfel Papaya family-shampoo


От DM, 300 мл, цена около 4 лв. Приятен аромат, супер състав, обаче ми заплита и изсушава косата. Не знам дали си въобразявам, но сякаш ми раздразни и скалпа, което не мога да си обясня на какво се дължи. Добре, че дъщерята го използва като душ гел, за да свърши по-бързо. Не знам защо така не ги уцелвам тези шампоани на Alverde, а толкова искам някой от тях да ми допадне, ама не.


Alfaparf Purifying Shampoo


250 мл за 15 лв. Ползвам втора опаковка от този шампоан, защото забелязах, че ми помага за намаляване на пърхота. Препоръча ми го фризьорката, при която ходя, от нея го и купувам. Малко ми е странно това дадена марка да се разпространява само по фризьорските салони и то в някои, вариантът да го купя онлайн ми излиза по-скъп, но го има и в нета.В състава му няма сулфати, парабени, парафини, минерални масла, оцветители и алергени според етикета. Другите му съставки звучат странно, но доколкото ги проверих наистина няма сериозни вредители, в никакъв случай обаче не е еко или био. Бял и гъст е на цвят, малко количество разредено с вода ми е достатъчно за дълга под раменете коса, така че бих казала, че е икономичен. Определено съм доволна от него, мисля да си взема от същата фирма и против косопад и да ги съчетая двата.


И няма как да не се похваля с красивата ми асистентка с чудесна козина, която обаче ужасно се скуби и ме вбесява, та чистя по два пъти на ден. Тя обаче не ползва моите шампоани, сигурно затова има такива проблеми 😉