Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Мислех си, че високите температури няма да се понесат с аромата и действието на пилинга за тяло с кафява захар на Casyopea, но се оказа точн...

Лято с аромат на кафява захар - пилинг за тяло Casyopea


Мислех си, че високите температури няма да се понесат с аромата и действието на пилинга за тяло с кафява захар на Casyopea, но се оказа точно обратното. Благодарение на жегата уханието му е още по-богато и изкушаващо, а действието му ми позволява да имам гладка и приятна на пипане и мирис кожа. Не мога да не ви споделя част от описанието, с което е поднесен продукта в сайта на марката: "...Захарта в комбинация с аромата на Ванилия/Бърбън ще Ви потопи в най-сладкото изживяване, познато на СПА терапията, което можете да отнесете в къщи.."



Надявам се да ви изкуших с това и преминавам към личните си впечатления. Пилингът е затворен в стъклено бурканче с вместимост 130 мл. Но нищо не може да го спре да ухае дори като е запечатан, така че имате възможност да усетите аромата преди да го купите. При отварянето на капачката е доста по-силен, сладък и може би леко нагарчащ. Ох, все едно описвам шоколад, а не козметика :) Ако не сте почитател на тежките аромати има голяма вероятност да не ви допадне, защото след ползване остава и по кожата, макар и в по-лек и не толкова натрапчив вариант, но все пак имайте едно на ум. Козметиката на Casyopea като цяло набляга на силните миризми (на Lush също) и това не се харесва на всички.



В спокойно състояние пилингът е разделен на две, на дъното са утаени по-едрите частички на кафявата захар, а отгоре са маслата - бадемово, от кайсиеви ядки, от грейпфрут и от жожоба. Май има и още някое, както се вижда бая маслена е сместа, което е необходимо да се разнесе добре по кожата и да не я прежули, но на мен ми идват малко прекалено това. Разбърквам с пръст или с шпатулка, но имам усещането, че пак не се смесват добре съставките. Нанасям на проблемни места като корема, бедрата, дупето, където имам нужда от раздвижване на кръвта и ексфолиране.



Кафявата захар създава лъжливо впечатление, че ще е груба, но реално не е толкова дращеща и приятно почиства кожата като постепенно се разтваря. За да измия остатъците от пилинга не ползвам душ гел или сапун, за да не я пресуша, но маслата не могат да се отмия хубаво и кожата ми остава мазна, което не ми харесва. Иначе е гладка, мека и ухае на хубаво.



Тъй като не ползвам пилинга за цялото тяло, не го изразходвам бързо, но за по-пристрастените към такива продукти се предлага и по-голяма опаковка. След него ме чака и още един със соли от Мъртво море и с аромат на лимон и чаено цвете, та имам гаранция, че лятото ми ще ухае приятно.

0 коментара: