Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

  Краят на месеца традиционно е време за поръчка на бюти, еко и други кутии, които предлагат вече няколко български компании. Началото беше ...

Месечните кутии в БГ - оригинали срещу ментета

 
Краят на месеца традиционно е време за поръчка на бюти, еко и други кутии, които предлагат вече няколко български компании. Началото беше поставено преди повече от две години от Prettybox, след тях се появиха и Pinks Beauty Box, а последните няколко месеца се забелязва засилено присъствие в тази ниша. И както е нормално по нашите географски ширини, заедно с оригиналите се появиха и ментета, които видяха добра възможност да изкарат някой лев пък било това и еднократно, като излъжат любопитните и жадни за разнообразие потребители.

Реших в тази публикация да направя кратък списък с най-важното за оригиналите и ментетата, за да знаете от кои може да поръчате без риск и на кои да не се доверявате.

Започвам с истинските кутии, зад които седят сериозни фирми и които са се доказали във времето:

1. Prettybox - в началото кутията се разпространяваше всеки месец, но тази година се отказаха от това и сега предлагат лимитирани издания с обща тематика. Съдържанието се обявява вече предварително, кога ще има кутии и какви са продуктите може да следите в сайта и на фейсбук страницата им.

Съдържание: бюти продукти - бяла и декоративна козметика
Разпространение: доставка с Еконт до адрес или офис, включена е в цената
Цена: от 20 до 50 лв. в зависимост от продуктите
Сайт: http://prettyboxbeauty.com/

2. Pinks Beauty Box - месечна бюти кутия, която в последно време се изчерпва доста бързо, най-вече заради хората направили си абонамент и според малкото бройки (мое мнение). Около седмица преди изпращането се разкрива един продукт, останалите са изненада.

Съдържание: бюти продукти - бяла и декоративна козметика
Разпространение: доставка със Speedy до адрес, включена е в цената
Цена: 15 лв.
Сайт: http://beautybox.pinks.bg/

3. Good Box - първата зелена кутия у нас, която изненадва доста приятно със съдържание. Всеки месец има издание, в нея място намират различни био и здравословни продукти за дома и красотата. Обикновено разкриват предварително един продукт, другите са изненада. В момента има възможност да се поръча и бюти кутия от тях, съдържаща 10 продукта, не са обявени какви, ясни са само марките им.

Съдържание: храни, напитки, козметика, продукти за дома
Разпространение: доставка чрез Лео Експрес и Еконт, цена 2.99 лв. за цялата страна
Цена: 19.90 лв, при абонамент получавате отстъпка
Сайт: http://goodbox.bg/

4.  Biosense - още една био кутия, която предлага разнообразни продукти за хапване, пийване, домакинството и разкрасяване. Обявява се по един продукт, другите се пазят в тайна до получаването.

Съдържание: храни, напитки, козметика, продукти за дома
Разпространение: доставка чрез Еконт, цена 3.50 лв. до офис на куриера и 5.50 лв до точен адрес
Цена: 24.99 лв.
Сайт: http://box.biosense.bg/

5. Колетъ - за тази кутия имам най-малко сведения, тъй като не я следя толкова отблизо, колкото другите кутии. Всеки месец е на определена тематика, която се обявява предварително, но какво има вътре става известно едва след получаването й.
 
Съдържание: ръчно изработени български продукти на различна тематика
Разпространение: не намерих информация с коя фирма изпращат кутиите, доставката е включена в цената
Цена: 50 лв.
Сайт: https://koletbox.wordpress.com/



Ментетата, измамите, несериозните, както и да ги нарека, им подхожда са следните:

1. BioBag се "прочуха" след като  My Beauty Zone ги разкри, че пращат евтини продукти за 5-6 лв., а продават пликчето си за 10 + 4-5 лв. доставка. Стана ясно, че са копирали описанието си от другите кутии, натъкмили са нещо и са се захванали да правят бизнес. Неграмотното писане по сайта и недоизпипаната им идея обаче им изигра лоша шега и надали вече някой ще се върже на предложението им. Направиха си нова страница във фейсбук, така че бъдете внимателни за подобни инициативи с цел бърза печалба.

Публикувам фейсбук страниците им, за да се знае, че са измамници:
https://www.facebook.com/BioBag-874236285956399/
https://www.facebook.com/Organic-Bag-961435320569340
https://www.facebook.com/Disney-LAND-700820320019471 - тази не съм сигурна дали е тяхна, но са същите лапешки изпълнения

2. Starlette Pink Box - така и никой не я видя тази кутия и тя просъществува само онлайн около месец. Списанието, което обеща да я раздаде на първите 30 регистрирали се вече не е активно, фейсбук страницата също, а спечелилите така и не получиха наградите си, нито информация какво се случва. Пълна мистерия...


3. Ladies Kit - необичайна идея за кутия, съдържаща продукти за дамска хигиена, която получавате всеки месец. Сайта на кутията е активен, поръчах си, за да имам информация от първа ръка кое как се случва и да мога да споделя. Интересно е, че във фейсбук страницата на кутията няма активност, няма също и информация кой точно стой зад идеята и осъществяването й. До сега само една дама коментира, че е пробвала услугата и е доволна, но тъй като няма други мнения и снимки, реших да жертвам 20 лв. Връщам кутията обратно в измамите, написах нова публикация с обяснение защо според мен не си заслужава, може да видите и снимки какво съдържа.

Надявам се публикацията да ви е полезна, ако съм пропуснала някоя кутия (торбичка) била тя оригинална или менте, споделете, за да допълня списъка.

1 коментар:

  1. Имаше и Good Bag, което си е тотална наглост, но и тази страница е вече преименувана.. Аз залагам на сигурно. Пропускам първото издание и взимам второто. ;)

    ОтговорИзтриване