Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Тези мъфини ни съпътстват от ноември, ако не и октомври до края на март поне, защото незнайно как всички тикви се озовават при нас и аз г...

Мъфини с тиква и шоколад


Тези мъфини ни съпътстват от ноември, ако не и октомври до края на март поне, защото незнайно как всички тикви се озовават при нас и аз гледам да ги оползотворя. Правя ги или на мъфините, за които ще споделя рецепта днес или на тиквеник, за който вече съм писала тук. Причината е, че тези рецепти са ми лесни и бързи, знам че резултата става вкусен и специално мъфините се хапват от всички в къщи, дори и кучето си беше откраднало от тях без наше разрешение.

Предварително сварявам тиквата, като я обелвам и нарязвам на едри парченца (всъщност мъжа ми прави това :)) и я слагам в тенджера с малко вода по желание може да се добави и олио, но често го забравям.



Продукти:

2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
1 1/2 ч.ч. сварена и намачкана тиква
1 ч.ч. захар
1 бр. яйце
1/2 ч.ч. масло (заменям го с олио)
1 шоколад

Приготвяне:

Яйцето се разбива със захарта, към тях се прибавя маслото (олиото) и тиквата.
В брашното се добавя содата, бакпулвера и солта и сухата смес се прибавя към мократа. Най-накрая начупвам шоколада на малки парченца и го добавям и него. Може да се сложи и канела по желание. 

Във формички за мъфини (предварително намазани с масло или покрити с хартиени подложки) изсипваме от сместа, като се пълнят до 2/3 от обема. Печем на 175 С 20-25 минути.

Получават се чудесни оранжеви мъфини, а съчетанието между тиква и шоколад се оказа много вкусно и за малки и за големи.

Btw: Тиквените мъфини на снимките са с по-малко шоколад, защото беше унищожен от тримата шоколадолюбители без да броим майка им :)

0 коментара: