Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

И такова ревю не бях правила, но винаги си има първи път. Не знам защо съм решила, че съм почитател на лютото и че въобще съм опитвала люто ...

Люто, по-люто, най-люто - Sound Ninja Hot Sauce

И такова ревю не бях правила, но винаги си има първи път. Не знам защо съм решила, че съм почитател на лютото и че въобще съм опитвала люто след като не се бях докосвала до продуктите на Chilli Hills. Та аз дори люта чушка не смея да гризна и най-лютото, което дори не е люто, а по-скоро пикантно, което е докосвало езика и небцето ми е чили соса на Дерони. Той обаче дори няма в състава си люта чушка, а само подправки, които да докарват леко парене.



И представете си сега човек девствен на тема люто да има първа среща с продукт на Chilli Hills, които са специалисти в паленето на огън в гърлото ви. Имах възможността да опитам техния Sound Ninja Hot Sauce, който е лимитирано издание, но със същите съставки е и Бalkan Hot Sauce Bulgarian Carrot, който обаче е с оценка на лютивост 6/10, а моя беше 8/10.

От пръв поглед оранжевия сос (все пак оранжевото не е толкова сигнално опасно като червеното) в малка стъклена бутилка не успя да ме впечатли кой знае колко. Викам си "тоя малкият пък колко може да люти и това количество до никъде няма да ни стигне". Описанието му обаче звучи изкушаващи "Eдна афера между карибско Хабанеро и българска Шипка в комбинация с цитруси и морков. Перфектна добавка за месо, риба и зеленчуци." и те приканва да го опиташ. Е още с първата капка, която докосна сетивата ми, разбрах колко съм бъркала. Огънят пламва и се разгаря и хем те кара да искаш да го загасиш, хем да опиташ още малко от него, ама само мъничко, защото иначе очите се насълзяват и носа протича. На вкус сосът е приятен, разбира се в комбинация с други храни. При нас най-често беше консумиран с месо, пица, ориз. Мъжът ми направи няколко пъти грешката да оближе капките останали по гърлото на шишето и после съжаляваше за това.



Дори децата пробваха соса, разбира се в малко количество и им хареса. Ароматът обаче никак не им допадна, определено е доста остър и нетипичен, но не бих казала неприятен. За тях обаче беше силен и винаги усещаха отдалече, когато сосът е отворен или го ползваме. Пробвахме няколко пъти за намаляване на лютивината да го смесим с друг по-малко лют сос. Разбирам, че за истинските любители на изгарящите усещания това е светотатсво, но разберете ни ние не сме толкова напреднали. Трябва да се изконсумира за 30 дни след отварянето и малко ни озори този срок, при положение, че ползваш по няколко капки на ястие, изведнъж малкото шишенце не се оказва толкова малко.



Единственото, което ме ми допадна от аферата ми със Sound Ninja Hot Sauce е широкото гърло на бутилката, което не позволява да си сипеш само малко количество сос. Да той е сравнително гъст и не изтича чак толкова бързо, но винаги успявахме да сипем повече отколкото ни трябва.

Състав: Хабанеро, Шипка, домати, моркови, лайм, чесън, лук, морска сол, кафява захар, винен оцет и подправки. 100% натурален продукт. Количество 142 мл, цена 14 лв.

0 коментара: