Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Няма спор, че малините подхождат на лятото, а пък шоколада си си ходи с всеки сезон :) J.D. Gross finest dark chocolate from arriba cocoa be...

J.D. Gross Натурален шоколад с парченца от плодова смес с малини




Няма спор, че малините подхождат на лятото, а пък шоколада си си ходи с всеки сезон :) J.D. Gross finest dark chocolate from arriba cocoa beans Ecuador с минимум 70% какао и малини ме привлече от щанда в Lidl веднагически с червения си цвят. А това си е наистина постижение предвид колко и разнообразни шоколадови изкушения предлагат в магазина. Но както казах малините ми звучат адски лятно, а и последно време не наблягам толкова на сладките шоколади, така че повече какао ми звучеше добре.

 

Опаковката наистина е стилна, привличаща погледа и приканваща те да го грабнеш. Освен това е и голяма, грамажът на шоколада е 125 г., а цената по спомени е съвсем достъпна. Вече вкъщи се зачетох в съдържанието и се оказа, че присъствието на малините е почти незабележимо, 6% са парченцата плодова смес, но в тях се съдържа само 0,5% концентрат от малиново пюре. Еми тъжно ми стана за липсата на малинки, ама няма да го хвърлям. Ех ако имах и в градината от тези любими плодове, щях да компенсирам бедността им в шоколада, но нямам. Здраве да е и така ще го хапвам.

 

Отваря се по неочакван за мен начин, предната част на опаковката се отлепя и вътре все едно имаш джобче, в което се е разположил гигантски увит в златно шоколад. Името на марката е щамповано по станиола, самите парченца също са с печат, лукс отвсякъде. Въпреки слабата концентрация на плодове, ароматът на малини изкача като дух щом разтворя златното покритие. В него има 10 квадратни парченца тъмно изкушение. Отчупват се лесно с пукащ звук макар и не винаги точно по очертанията. За разлика от снимката на опаковката пълнежа му не е с червен цвят и почти не се забелязва. Дано поне вкусът не ме разочарова.



Оставям го да се разтопи сам, за да мога да го усетя по-добре, не бързам и не искам да го дъвча. Горчи като част от нещата, които ми се случиха това лято. И после отминава, като всичко в този живот. Сладостта на парченцата плодова смес приятно контрастира с тъмната страна на шоколада. В края остават само те, в опит да ти припомнят, че нещата не са само черни и има цветни петна тук таме в ежедневието. Явно има някаква полза от малинките, колкото и миниатюрни да са те. Това не е шоколад за бързо ядене, шоколад за задоволяване на гладът за сладко. J.D. Gross finest dark chocolate from arriba cocoa beans Ecuador с минимум 70% какао е за моментите, когато си сам с мислите си, за да го оцениш както трябва. Но понякога не пречи и да го споделиш с приятели, има нужда от тях и в живота и в яденето на шоколад, нали?


1 коментар:

  1. Здравейте,
    и аз го хапвам, но нека отбележим че шоколада няма нито един отличителен знак за сертификат за качество - UTZ, Fairtrade Cocoa Program, Rainforest Alliance, EU-Organic.
    Тъй че решението си е за наша сметка ...
    Поздрави,

    ОтговорИзтриване