Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Z by Zori Pavlova както си личи от името, е марка козметика, създадена от Зори Павлова, която е известна с блога и видео канала си AGLEU. До...

Подхранващ балсам за устни Z by Zori Pavlova



Z by Zori Pavlova както си личи от името, е марка козметика, създадена от Зори Павлова, която е известна с блога и видео канала си AGLEU. До колкото знам до момента има произведен само балсам за устни - коледен и пролетен вариант, но не съм сигурна дали все още могат да се закупят от някъде (за коледния вариант съм убедена, че не може). Тъй като доста се чудих дали да си поръчам първото издание на балсама, закъснях и той беше разграбен. Когато Зори обяви, че ще има пролетен вариант, бях готова да го пробвам макар и малко да ме притесняваше цената. Самият балсам е достъпен, струва 5 лв., но доставката му е още 4 лв. :( Комбинирахме се с още 2 момичета, та така излезе малко по-приемлива цената.

Балсамът реално се произвежда от фирма „ИНДРАЛЕК“ ООД, познати с продуктите с марка е-Лек, а формулата и идеята са на Зори. Друга фирма пък се занимава с обработката на поръчките и доставката и затова балсамчето беше при мен чак след 20 дена, когато вече почти се бях отказала да го чакам.




Опаковката му е прозрачна, симпатична, без да е натруфена, само с най-необходимо инфо. Печата на е от най-качествените, защото вече се е поизтрил, не че ми трябва, освен ако не забравя до кога е годен балсама. Съставът му е максимално изчистен: масло от жожоба,
масло от карите, маслиново масло, масло от авокадо, какаово масло, пчелен восък, студено-пресовано масло от слънчоглед и екстракт от ванилия.

Количество 5 ml, което е доста дори да се мажа всеки ден. На цвят е маслено жълт, аромата на ванилия се усеща, но съвсем леко. Имах притеснения, че сега в жегите ще се промени, но за момента всичко е наред, макар да го нося всеки ден с мен. Като консистенция е мек, при високите температури даже прекалено, но това е положението, може би трябва да се измисли мини хладилна чанта/несесер за козметиката през лятото :)


До тук всичко е прекрасно, обаче имам проблем с действието на продукта. След нанасяне (предимно сутрин) усещам балсама по-скоро като хидратиращ, а не като подхранващ въпреки всички масла в състава му. И само след няколко минути имам чувството, че устните ми полека лека почват да изсъхват, сякаш нещо изсмуква влагата от тях. Разтривам устни и усещам, че балсама е още там, не лепне, не се е изпарил, огледалото ми показва същото, обаче така и не успява да подобри състоянието на устните ми. А след половин час тотално го няма, не че е толкова страшно и да съм го изяла, по-вероятно е обаче да е попил (в моя случай безследно изчезнал) и се нуждае от често подновяване.


За мое съжаление този подхранващ балсам не върши работа при мен и все по-често седи забравен на дъното на чантата ми. Днес обаче докато пишех публикацията размазах едно отчупено парченце от него по ръцете си, така че май ще го преквалифицирам в балсам за ръце, лакти, пети и подобни по-груби места.

0 коментара: