Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Alnatura може да намерите в dm-drogeriemarkt, предполагам и в други магазини се предлага, но аз там я видях за първи път. Освен шоколади пре...

AlnaturA Био Бял шоколад с оризов крисп



Alnatura може да намерите в dm-drogeriemarkt, предполагам и в други магазини се предлага, но аз там я видях за първи път. Освен шоколади предлагат и доста други хранителни продукти. Въртях се един ден из магазина на dm и се чудех какво да си купя за хапване. Хем да не съм го опитвала преди, хем да е вкусно, а ако може и от към състав да е ок. Отдавна не бях си подслаждала с бял шоколад и затова посегнах към Alnatura Био Бял шоколад с оризов крисп. Съдържание: необработена тръстикова захар, какаово масло, мляко на прах, екструдирано оризово брашно 5% (оризово брашно, брашно от ечемичен малц, моркса сол), йогурт на прах, екстракт от бурбон-ванилия, какао най-малко 29% . Цена не помня, може би около 5 лв., количество 100 грама.




Опаковката не блести с уникален външен вид - има цвят на бял шоколад с едно мъъъъъничко парченце от него и малко оризови криспчета разпилени наоколо (червена лента указва наличието им). Има и малък надпис, които ни информира, че този шоколад е направен в съответствие с ръководните принципи на инициативата Alnatura Bio 7.


Сладкото бяло блокче вътре също не впечатлява с кой знае какво на пръв поглед, изглежда съвсем обикновено и стандартно. От задната му страна се виждат малките топченца крисп, които са доста нагъсто. Парчетата (24 на брой) се отделят лесно едно от друго, почти не се чува пук, но за сметка на това ме обсипват стружки бяла сладост. Ухае съвсем слабо на ванилия и мляко.



Вкусът на шоколада изненадващо се оказва лек и приятен. Също така е и мек и бързо поддава под натиска на лакомата ми уста. Криспа пука леко и малко лепне по зъбите, когато дъвча парченцата. Ако ги оставя да се разтопят на езика ми, оризовите зрънца също се стапят, но по-бавно и по-грапаво. Степента на сладост ми допада, въпреки че белите шоколади по принцип са по-сладки, но при този захарта е умерена. Колкото повече ям, толкова по-вкусен ми се струва. Харесва ми наситената му с мляко същност допълнена по интересен начин от неутралния като вкус крисп. Alnatura Weisse Crisp е идеален в ролята на късче сладък момент в работния ден или като компания за хубава книга във все още топлите уикенди.

0 коментара: