Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Keune So Pure Natural Balance - успокояващ еликсир за чувствителен скалп и всеки тип коса. 100% чиста растителна органична терапия. Съдържа...

Keune So Pure Natural Balance Calming Elixir for sensitive scalp

Keune So Pure Natural Balance - успокояващ еликсир за чувствителен скалп и всеки тип коса. 100% чиста растителна органична терапия. Съдържа екстракти от лайка и лавандула и сертифицирано органично арганово масло. Без парабени и сулфати. Успокоява и релаксира чувствителния и раздразнен скалп. Количество 150 ml, цена между 25 и 27 лв.



Това накратко е информацията за по-специалният продукт на Keune, който от известно време пребивава на тоалетката ми. По-специален е, защото не е нещо, което ползвам ежедневно, а само при нужда. По-различен е и заради действието и изчистения си състав. Проблеми със скалпа имам от време на време, понякога е съвсем спокоен и изобщо не ме тревожи, друг път е дразнещ и търсещ внимание. Причините за нервните му изблици са различните шампоани, които сменям. Балсами и маските не помня да не са се спогаждали с него, пък и тях ги нанасям в краищата на косата и няма как да го раздразнят. Други продукти за коса ползвам рядко, така че вината пада изцяло на измиващите субстанции.

И тук на помощ ми идва еликсирът на Keune. От тяхната серията So Pure Natural Balance имам опит с шампоана и балсама, като втория ми е голям фаворит. Към този тук все още имам колебливи чувства, най-вече заради начина му на ползване.


Опаковката му е интересна, капачето не се сваля, а се развива и от там тече продукт. По-правилно е да кажа капе и то когато се стисне шишето. При този начин на дозировка ми е трудно да преценя какво количество съм си сложила на скалпа/косата. Консистенцията му не е много течна, то и си е описано, че е с по-голям вискозитет, т.е. по-гъста. Ароматът по моята цветова схема зелен - свеж, пролетен, успокояващ, лавандулов, има и мента и розмарин в него, звучи почти като рецепта за нещо вкусно.

След капковото нанасяне на мокра коса, трябва да се втрие добре в скалпа. Ако някой може да ви помогне с тази процедура, ще е най-добре. Аз сама първо нито виждам колко количество продукт нанасям, нито какво правя на върха на главата си, успявам да се оскубя няколко пъти и накрая пак имам чувството, че не съм сложила достатъчно. Историята обаче показва друго. Тъй като еликсирът не се изплаква, нанася се в корените, съдържа арганово масло и ако не се разнесе добре, поне при мен предизвиква по-бързо омазняване на косата. Нищо фатално, все пак си имам мека, ароматизирана и добре изглеждаща коса, която обаче бързо се изморява да е толкова прекрасна и си поляга на втория ден. За сравнение, ако не ползвам еликсира я усещам и изглежда мръсна след 3-4 дена.


В същото време скалпът, заради когото изобщо влиза в действие  Keune So Pure Natural Balance терапията, усеща подобрение и е благодарен за указаните грижи, като се успокоява. Само с едно ползване не се получава работата, но още на второто или третото му нанасяне има осезаем резултат. Аз лично редувам измиване + ползване на еликсир само с измиване без участието на зеленото успокоително, което всъщност е прозрачно на цвят.

Присъдата: Keune So Pure Natural Balance - работи бързо и качествено, успокоява скалпа, влияе добре на косата, ако се разнесе и попие както трябва. Нямаше да е лошо да си бях взела по-малка опаковка, но нямаше такава, а и не знаех как се ползва и дали ще ми трябва цялото количество. Хм, сега защо почна да ме сърби скалпа без причина, само докато пиша за продукта :D

0 коментара: