Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Чак след като събрах празните опаковки забелязах, че преобладава синята гама. Странно съвпадение, мислех си, че най-често срещания цвят на о...

Облачно с изразходени продукти


Чак след като събрах празните опаковки забелязах, че преобладава синята гама. Странно съвпадение, мислех си, че най-често срещания цвят на опаковки за козметика е бял, то и тук има бяло, но може да се окаже и друго. Вие как мислите, кой цвят козметични опаковки са повече при вас?

Ето какво успях да изразходя от последния път:

Мицеларна вода на Pharma Hyaluron - усещам я някак странно, консистенцията й е течна, но като докосне лицето си проличава, че не е като другите мицеларни води, които съм ползвала. Предполагам се дължи на това, че се пени при нанасяне. На цвят си е точно синя, ефектът не идва от шишенцето. Има слаб, приятен, свеж аромат. Почиства много добре, обаче имах неблагоразумието да мина и кожата покрай очите, при което усетих неприятно лютене. А според указанията може да се ползва там. Върши работа, но образуването на пяна и паренето покрай очите не ми допадат и надали ще повторя ползването й. 200 мл е на цена между 20 и 25 лв.


Рол-он дезодорант против силно изпотяване Eucerin - подходящ при чувствителна кожа и след бръснене. Неутрална миризма, бих казала, че е унисекс. Очаква се да подтиска потенето до 48 часа, което за мен е прекалено, но и не съм го оставяла да действа толкова дълго време. Доволна съм от действието му, наистина е нежен към кожата. Пълната липса на изпотяване не е плюс за мен, затова и не съм следила чак толкова стриктно дали работи в тази насока, но определено намалява отделянето на пот. Количество 50 мл - цена 13-14 лв.

Разтвор за лещи Options Multi - с този разтвор замениха моя любим, уж бил същия, само една съставка липсвала, която така и не разбрах какво им пречеше. Не съм сравнявала етикетите на двата продукта, защото вече нямам от предишния, който ползвах доста години. Options Multi е комбиниран, т.е. не само поддържа лещите в подходящо за ползване състояние, но и ги почиства и там каквото трябва. Да, ама не, явно не почиства всичко, което дразни точно моите очи и лещите ми остават замърсени. Още първото им ползване след като са пренощували в него, предизвика зверско зачервяване на очите, което се задържа около седмица. Възможно е и някоя точно определена съставка да ме е подразнила, но след като и при дъщеря ми се получи този проблем, не мисля да го ползвам повече. Не е моят продукт този разтвор и така и ще си замине пълен на боклука. 100 мл е на цена 12 лв.


Разтвор за лещи Bio True - след като по-горният не ми върши работа и е напълно неизползваем, имах нужда от друг разтвор. Този го получих като комплимент към една поръчка на лещи. С него нямам проблеми, нито от към чистотата на лещите, нито от към поносимост в очите. На привършване е и ще си го взема пак. Очите ми и респективно лещите са нещо, с което не искам да експериментирам и затова избягвам пробването на всякакви продукти. Искам да си намеря "моите" разтвор и марка лещи и да си ползвам само тях. Ориентировъчна цена - 7-8 лв. за 100 мл.

Лакочистител Forte - най-обикновен, стандартен, даже май го взех от супермаркета. Чисти ли ми ноктите - чисти ги, търкам ли - търкам, ама то с всеки лакочистител е така, при положение, че имам поне слой основа, 1 или 2 слоя лак и 1 слой топ лак. С ацетон е, не ми се отразяват отрицателно на ноктите, затова и казвам, че е ок. За нещо, което не се задържа на ноктите ми и след като ги изчистя с него, измивам хубаво и подхранвам с масло, нямам големи претенции, така че този е добре дошъл. Цена - левче и малко.


Био интензивен защитен крем с жожоба и масло от шеа Lavera. Смачканата и разчленена опаковка би трябвало да изразява мнението ми - супер е, много приятен при нанасяне, хидратира, омекотява и предпазва кожата. За студените сезони е чудесен, аз го ползвам вечер, за да има време да попие. Въпреки по-мазната си формула, не омазнява, а по-скоро овлажнява кожата. Ароматът е нежно женствен, без да е натрапчив, има доста масълца в състава, лесно се разнася и бързо попива. Просто няма какво повече да искам от този продукт, освен да е в по-голяма опаковка. За пореден път съм много доволна от продукт на Lavera. Покрай лицето намазват и ръцете и те си имат подхранена и хидратирана кожа. 50 мл, цена 25-30 лв.

Още един крем за лице - Pure Skin на Biotrade. Опаковката отдавна отлежава, бях почнала отделна публикация, която така и не дописах и затова го включвам към днешните приключени продукти. Той също е хидратиращ, като в добавка действа и противостареещо. Подходящ е за ползването след ексфолиращ продукт, за да помогне на кожата да се възстанови по-бързо и да се хидратира. Стандартна за крем консистенция, мирише приятно на чисто. Достъпва се чрез помпичка, която предотвратява навлизането на въздух, но за съжаление пречи да се изразходи целия продукт. Доста остава в опаковката, която пък е от дебела пластмаса (любим мой подход да разчленявам опаковките, за да ползвам продукта до край). Някакъв по-особен резултат нямаше при мен, държи се добре, никакви отрицателни моменти, поддържа кожата здрава и хидратирана. Не видях да има по-специално противостареещо действие, но при мен годинките са се навъртели, така че ми трябва по-силно кремче за бръчките.


Миниатюрното шишенце, което изглежда като захвърлено, е почистващия гел на Yon-ka. Абсолютна изненада и то приятна. Възхитена съм колко е нежен към кожата, разпенвам го обилно и върху очите и не усещам никакъв дискомфорт, просто прелестен. Бледосин гел със съставки от растителен произход - перуника и червени водорасли. Оставя кожата на лицето почистената, без да е пресушена. Подходящ е за всеки тип кожа, освежава я и я пази хидратирана. Веднага си проличава защо марката спада към висшия клас професионална козметика. Моят опит с нея е от мострички, които обаче са достатъчни, за да се убедя в качеството на продуктите. Цена 49 лв. за 200 мл.

0 коментара: