Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Най-после се затопли, че тя година почти се преполови. Значи е време за по-усилено тестване на продукти, които имат за цел да намалят изпо...

0 от 3 - Nuxe Bio Beaute, Cien Aqua и Nivea Protect & Care

Най-после се затопли, че тя година почти се преполови. Значи е време за по-усилено тестване на продукти, които имат за цел да намалят изпотяването и да ни обгърнат в приятна миризма или поне да неутрализират лошата. Не, не говоря за парфюмите, а за по-незабележимите техни събратя, които обаче вършат тежката работа - рол-оните и стик дезодорантите.

На пазара има толкова голям избор, че няма как да не откриете вашия продукт. За момента на мен любими са ми крем дезодорантите, но от време на време ги сменям, за да пробвам нещо ново. И после почти винаги се връщам пак към тях, като и там вече има немалък избор на аромати и различен състав.

В днешната публикация ще се спра на три продукта, като само един от тях ми допадна в по-голяма степен и то точно този, който не очаквах. Да започвам:

NUXE BIO BEAUTE Освежаващ 24 часа Рол-он Дезодорант *

Първият ми продукт на Nuxe. Хората най-често почват с разни бестселъри на марката, доказали се във времето, аз с дезодорант, ама кой каквото му трябва. Предимствата му са, че е без алуминиеви соли, без алкохол и парабени, с почти напълно натурални съставки. Очаква се да предпазва от изпотяване поне 24 часа и да освежава благодарение на добавените аромати: цитрон, лавандула, мента и т.н. На мен обаче в началото ми миришеше на тамян, силен и остър. Не знам защо направих тази асоциация, но после посвикнах и сега приемам аромата като свеж и приятен. Течен е и му трябва време след нанасяне, за да изсъхне/попие малко и да не се пренесе върху дрехите. Имало е случаи, в които не съм го изчаквала достатъно, но дори и тогава не оставя петна. Не успява да се справи добре с предпазването от изпотяване и неприятна миризма. В края на работния ден неговия аромат се усеща, но и моят също, което не е целта на упражнението. Иначе от към състав, поносимост и грижа за кожата му пиша 6. Не бих повторила покупката. Количество 50 ml - цена 19-20 лв., стига за доста време.

Cien Men Aqua - део рол-он за мъже. Ароматът му е унисекс, затова посягам и аз към него понякога. Почти същите характеристики и тук - течен, съответно трябва да се изчака, предпазва от изпотяване, даже по-добре от горния, но определено не действа 48 часа, както е представено на опаковката. Не съдържа алкохол, но пък има алуминий. От към състав не може да се сравнява със сертифицирания Nuxe. Така като гледам от резюмето си и него няма да пробвам отново. Количество 50 ml, цена по спомени 2-3 лв.

Nivea Protect & Care - не съм голям фен на марката, имам някакво насадено предубеждение към тях. Стик дезодоранта си го взех, защото беше намален в DM. Допадна ми миризмата и това, че е сух, за разлика от горните два. Има и защитно капаче, което допълнително предпазва продукта. Ароматът е ненатрапчив и бих казала неутрален, на памук, чисти чаршафи, на най-известния крем на марката, типично нивейски. При нанасяне малко се размазва по опаковка, но върху кожата и дрехите е невидим. Също е без алкохол, но с алуминий.

Дезодоранта на Nivea се справя най-добре с предпазването от изпотяване и неприятната миризма. Не знам защо слагат тези нереални стойности върху опаковката - 48h protection. Дали някой реално ги купува заради това и вярва, че без необходимата хигиена, само с този продукт може да се справи с потенето. Той получава най-висока оценка от трите продукта, но все още не съм сигурна дали ще му подновя договора за ползване. Доста е като количество и сигурно докато го изхабя, ще ми е омръзнал. Количество 40 ml, цена 3-4 лв.

Май няма да си имам нов любимец. Вашите фаворити в предпазването от изпотяване кои са?

* продуктът ми е предоставен за проба, публикацията е базирана на личните ми впечатления

0 коментара: