Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Млечен шоколад с алпийско мляко с високо съдържание на какао с парченца сушени малини (2%). Milka имат нова серия - Darkmilk, което не е с...

Milka Darkmilk Raspberry

Млечен шоколад с алпийско мляко с високо съдържание на какао с парченца сушени малини (2%).

Milka имат нова серия - Darkmilk, което не е същото като dark chocolate. Да с повече какао е, но не е тъмния шоколад, който очаквам например аз като видят dark на опаковката. Тук например присъствието му е 40%. За сравнение в стандартните им млечни шоколади съдържанието на какаова маса е 30%. Малко заблуждава опаковката, но пък зависи кой какво разбира под високо съдържание на какао.

В сайта на марката няма нито дума за новата серия и за момента в доста малко магазини съм срещала продуктите с допълнително какао. Отдавна не купувам от масовите шоколади, този ми е подарък и не мога да ви кажа какви други разновидности имат Milka Darkmilk. Ако срещна информация, ще я добавя.


Освен името и опаковката е нова. Лилавата крава явно не е заслужила присъствие в тъмната серия. Лилавото като цвят обаче продължава да присъства в комбинация с малиново и златно по надписите. Вътре шоколадът също изненадва и ако го видите без опаковката трудно ще познаете, че е Milka. На вид поне се доближава на изобразеното на опаковката, даже парченцата плод са толкова червени.

Парченцата са в 3 колони, квадратни, с някаква заврънкулка отгоре, чийто замисъл не мога да разгадая. Задната част на шоколадовото блокче изобилства от малинови подутини, които изглеждат повече от 2%.


Ароматът е единствено и само какаов, без добавки. Парченцата се разделят лесно едно от друго с меко пук. Във вътрешността освен сушените ярки парченца малини се забелязват и доста шупли в шоколада. При вкусване плодчетата сякаш скърцат. Усещат се на вкус, когато са повече струпани на едно място и тогава инжектират кисела нотка в сладостта. Darkmilk не е много сладък, за разлика от други шоколади на Milka. Както казах и в началото и на вкус не е и много тъмен, т.е. горчив. Бих го определила като млечно-кисело-какаов.


Сладко-киселата комбинация си ми е фаворит отдавна и в този шоколад също се е получила добре. Послевкусът е леко горчив, но не неприятен, няма киселееща нотка, която съм срещала при други шоколади и разваля удоволствието.

Количество 85 грама, цената е обичайната за марката, около 2,60 лв.

0 коментара: