Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Банята ни е позатрупана с мои неща. Не защото ползвам толкова много козметика наведнъж, а защото оставям част от продуктите и чакам подходящ...

Поверително от банята

Банята ни е позатрупана с мои неща. Не защото ползвам толкова много козметика наведнъж, а защото оставям част от продуктите и чакам подходящ момент/светлина/настроение да ги снимам и да подготвя ревютата си. Такива моменти обаче са доста рядко и затова често се заривам в опаковки. Време е за поредното разчистване, в което жертви ще паднат:

Dr. Sante Argan Hair Mask

Разкошна маска, взех я на случаен принцип, най-вече заради голямото количество на приемлива цена, обаче уцелих десятката с нея. Впечатлена съм, чак не исках да я доизразходвам. Марката е от Словакия, ориентирана е към грижата за косата и скалпа. Маската с арганово масло + кератин е предназначена за възстановяване на косата и е особено подходяща за тънка и изтощена коса. Моята е по-скоро изтощена, но както казах я обожавам.

Има и по-малки разфасовки, че в този голяма буркан е трудно да се бърка. На външен вид и на пипане е като вкусен яйчен крем. Мирисът е привличащ, изкушаващ, сладък, без да е силен, след измиване леко ароматизира косата. Заглажда косъма, подхранва го, прави косата блестяща и здрава. Чак ми е странно при положение, че я държа около 5 минути на главата, че резултатът е толкова добър. Но се забелязва разлика ако се мия с един и същ шампоан и не ползвам изобщо маска/балсам или ползвам някаква друга. Dr. Sante Argan Hair Mask за момента ми е фаворит и пак ще си взема, за да мога щедро да се клепам. Количество 1000 мл - цена около 11-13 лв.

Revuele Hair Conditioner with Chassoul Clay

Тубичка в ориенталски стил, ароматът на продукта вътре също е екзотичен, парфюмен и силен. Не знам го изписват катоп маска за коса, понеже си е чист балсам. Няма нито консистенцията, нито действието на маска, реално никакво действие няма. Revuele Hair Conditioner е бял на цвят, доста течен, сигурно са пропуснали някоя съставка, която да го сгъсти.  От прочетеното в интернет не разбрах марката дали е българска. Завоалирано са се обявили като европейска компания, което може да значи много неща. Специално на балсама е даден френски адрес, но гледам, че имат производствена база и в България. Би трябвало продуктът с глина расул да прави косата гладка, блестяща, лесна за разресване, по-гъста и обемна според сайта на марката. Препоръчва се за ползване при цъфтяща и увредена коса. Аз за съжаление не видях такъв ефект при мен. Не знам дали защото го ползвах без съответния й шампоан, но не би трябвало, все пак очаквам да работи и самостоятелно. Количество 200 мл, цена - нямам спомени от къде съм го взела.

Bielenda Carbo Detox

Скрап за тяло с активен въглен пристига от Полша. Забавен за използване продукт заради цвета си. От към резултат след ползване не блести с кой знае какво. В състава си има активен въглен + кофеин от гуарана, заради които е с черна и зърнеста структура. Мирише приятно сладко, аромата не остава дълго след измиване. Ползва се върху мокра кожа, действа като всеки пилинг - почиства, омекотява и обновява повърхностния слой на кожата. Моят продукт е с количество 250 грама, цена по спомени 12-13 лв.

Sante Bio-Lemon & Papaya shower gel

Зелен, разбирайте за ползване и природата, а не като цвят, душ гел. Със свежо, чисто и малко цитрусов ухание, което малко ми напомня на препарат за пране или за миене на чинии. Не че има нещо лошо в този аромат, но не това очаквах. За марката съм писала и преди, като цяло се спогаждам с продуктите им. Душ гелът е със 100% натурални съставки, от тях половината са био. И тук нищо впечатляващо, понася се добре от кожата ми, измива хубаво, пени се нормално, не я дразни и не я изсушава. Количество 200 ml, моят е със стара опаковка, мисля че го получих с някоя бюти кутия, добре, че още е годен за ползване.

Lumene Fresh and uplifting Birch shower gel


На Lumene имам опит с продукти за лице, сега е ред на тези за тялото. Целта му е да ободри и освежи. Постига го чрез аромата си - нежен и пролетен, цветът му също е такъв - зелен и енергизиращ. По забележителните съставки в него са екстракта от бреза и арктическата изводна вода характерна за марката. Като консистенция душ гелът е гъст и заради това е икономичен за ползване. Почиства, освежава и хидратира кожата. Количество 200 мл, цена 5-6 лв., на мен ми е предоставен за тест от Parfimo.bg

Gliss fiber therapy bonding shampoo - шампоан за възстановяване на прекъснатите връзки във фибрите на косъма на прекомерно третираната коса.

Честно казано нищо не разбрах от описанието му. Четох допълнителна информация, но не вярвам в магическото действие на поредната нова революционна съставка, при това на козметика която остава 2-3 минути на косата ми. Грабнах го импулсивно, защото бяхме на почивка, трябваше ми шампоан и в миналото съм ползвала този. В комбинация с балсама от същата серия правеха косата ми здрава, гладка, добре изглеждаща и чиста. В момента само шампоана в комбинация с маските изредени в тази публикация не успява да постигне толкова добър резултат. Подобрява леко състоянието на изтощената ми коса, мие я без да я пресушава, има парфюмен аромат, който след това се усеща. Най-добре е да се ползва с някой друг продукт от лилавата серия - маска, балсам или спрей с масла. Количество 250 мл., цена 4-5-6-7 лв., варира доста.

Leganza Elixir cream mask с биотин

Категорично не! Целта на маската е да подобри общото състояние на фибрите на косъма. Укрепващия комплекс обещава гладка, силна, мека и здрава коса като резултат. Обаче не получавате нищо от това. Дори не помага за по-лесно ресане на косата, да не говорим за заздравяване и другите екстри. Като количество е огромна, купих голяма опаковка, за да можем да я ползваме двете с детето, а сега се мъча да я доизразходя. Аромата е приятен ядков, не се задържа много на косата, консистенцията като крем, 1000 мл на цена по спомени 6-7 лв.

Mixa Soothing cleansing oil for body and hair atopiance

Успокояващо душ олио за къпане за суха кожа и кожа, склонна към атопия. За този продукт имам най-малко лични впечатления, ползва се предимно от дъщеря ми. Казвала съм и преди - цялото семейство сме с много бяла кожа и светли очи, което според личната ни лекарка е причина за всякакви беди. Един от тези негативи е сухата, атопична кожа на децата, която е груба, на пъпчици, не ги сърби, но не е приятна за допир. Продуктът е в категория бебешка козметика, но пише, че няма проблем да се ползва от възрастни. Помпичката му обаче не е пригодена за ползване с една ръка или с мокри ръце, защото хвърля продукт където и падне и то повече от необходимото. Консистенцията е като на душ гел, прозрачен, аромата приятен, ненатрапчив, лек. Измива хубаво, почти не прави пяна. Детето ползва само него и до момента има съвсем леко подобрение на състояните на кожата, кожата е по-малко груба и грапава, но все така ги има. Количество 250 ml, цена 6 лв.


0 коментара: