Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Дори самото му име звучи разтапящо - млечен шоколад с цели карамелизирани бадеми. Но да я караме по-бавно, че иначе ще се разтечем още на ...

Heidi Grand'Or Almonds - Млечен шоколад с цели карамелизирани бадеми

Дори самото му име звучи разтапящо - млечен шоколад с цели карамелизирани бадеми. Но да я караме по-бавно, че иначе ще се разтечем още на опаковката. Макар и семпла присъствието на огромно количество бадеми ме кара да преглъщам в очакване. Представям си вкусни и и нежни ядки обилно полети с шоколад, а не шоколад с нещо си. Според надписите на бадемите са отредени 20% от всичките 80 гр Heidi. Което си е солидно количество, с повече може би ще се наруши целостта на шоколада.

Никакви спомени нямам от къде е купуван и колко струва. В Кауфланд се предлага тази марка, но дали има точно тази разновидност, не съм проверявала скоро. По моят няма надписи на български така че нищо чудно да съм го прибрала от някое пътуване или да ми е донесен от приятел.

Друго по опаковката няма интересно, затова я отварям с нетърпение да видя какво наистина е скрила. Няма да ми е за първи път нарисуваното да се разминава с реалното съдържание. В някои случаи разликите са потресаващи, но тук ми е спестено голямото разочарование. Личи си още от задната страна на фолиото къде са набодени бадемчетата.

Шоколадът е разделен на 10 парченца. От лицевата страна изглеждат все едно в тях са скрити люспички злато. Ядките прозират като звездички в млечна шоколадова нощ. Гърбът разкрива истинското разположение на бадемите, което в голяма степен се приближава до рисунката, която първоначално ме е изкушила. Бадемите са големи и малко количество шоколад не може да ги скрие. Освен това са цели и затова трудно могат да се изгубят от поглед. Само крайчетата са останали изцяло шоколадови. Ароматът е приятно сладък и почти незабележим. Шоколадът лесно се разделя на определените му парченца, а скритите вътре бадеми не му пречат. Те от своя страна малко са пострадали от престоя си на тъмно и не изглеждат чак толкова свежи и златисти, а по-скоро изоставени и потъмнели. Не се знае от кога са там и при какви условия са съхранявани.

На вкус обаче са хрупкави и свежи, шоколадовата баня или запечатването с карамел е помогнало за това. Каквото и да е, не е отнело от вкуса им. Шоколадът е тънък, млечен и прекрасно вкусен дори и без добавки. Бадемите те спират да се удавиш в него с рязко хрус и нотка ядков вкус. Карамелът изобщо не достига до вкусовите ми рецептори. Комбинацията от карамел и шоколад е доста сладка, но пък ядките неутрализират това усещане. Не ми е първият млечен шоколад с бадеми, но за първи път бадемите са толкова много и всичките запазени цели, че и големи.

Много ми допадна Heidi Grand'Or Almonds, заслужава си да го добавите към списъка с покупки. Достатъчно количество бадеми, самите те вкусни, а в комбинация с шоколад и карамел са още по-неустоими. Млечният шоколадът също е с възхитителен вкус и докато се усетя, съм го погълнала целия. Колко са 80 грама сладко щастие, особено при положение, че около теб се случват безумия и имаш нужда да се скриеш в шоколатерия-библиотека поне до края на март.

0 коментара: