Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Вкъщи го наричаме Кето хляб (не гарантирам, че отговаря на всички изисквания на този начин на хранене), в оригиналната рецепта е представен...

Хляб само с две съставки - Кето хляб - Таханов хляб

Вкъщи го наричаме Кето хляб (не гарантирам, че отговаря на всички изисквания на този начин на хранене), в оригиналната рецепта е представен като Таханов хляб. Основният майстор на хляба е съпруга ми, аз само давам насоки понякога, а най-често само го консумирам и снимам. Правим го със слънчогледов тахан, защото е най-достъпен като цена, а и ни хареса на вкус, особено в комбинация с домашна майонеза. Използваме тахана на VikiNuts (имат доста разнообразни продукти в тази категория и ще пробваме хляба и с други видове), такъв има в кварталния магазин и добре ни се получава.

Продукти:

330 г (едно малко бурканче) слънчогледов тахан
6 бр. яйца
1 кафяна лъжичка бакпулвер
1 кафяна лъжичка сол

Приготвяне:

Имайте предвид, че е доста гъст и трябва още в бурканчето хубаво да се разбърка, за да се ползва по-лесно после. Пробвахме няколко варианта, докато нацелим нашия начин за приготвяне. Така и не разбрахме от какво се получават зелените ефекти, но колкото повече време минава, толкова по-отчетливи стават. Ядливи са, не сме имали проблеми с тях, а и предават интересен ефект на хляба. Открихме единствено, че колкото по-добре се смесят съставките толкова по-малко са зелените петна.

Безобразно лесен е за приготвяне. Разбираме първо яйцата с малко сол. Към тях се добавя тахана и бакпулвера. По желание може да се допълни сместа с различни семена, сурови ядки или подправки. До момента сме опитвали само базовата рецепта.

Нямаме продълговата форма за печене, затова използваме кръгла за кекс, което не пречи крайния резултат да е повече от сполучлив. Намазва се с масло и се изсипва сместа в нея. Фурната се загрява на 180 градуса и се пече до готовност. Става много мекичък и въздушен, като пандишпан е. След като изстине се съхранява в хладилник завит във фолио. При нас не успява да оцелее повече от ден и се налага да правим нова партида.

Пробвайте го!

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: