Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Не успях да харесам на 100% кремът за дълга увредена коса на L'oreal. Даже и на 50% не го харесах. Още при първия допир с него подходих...

Козметично ревю - L'oreal Dream long No Haircut Cream

Не успях да харесам на 100% кремът за дълга увредена коса на L'oreal. Даже и на 50% не го харесах. Още при първия допир с него подходих доста скептично, не знам дали заради агресивната му реклама, която вървеше по едно време или заради гръмките обещания по опаковката.

Изрично и то няколко пъти се споменава, че е предназначен за дълга увредена коса. Веднага ми изниква въпроса - няма ли къси увредени коси или този продукт не работи за тях? А какво да кажем за дълга, но здрава коса, която искаме да предпазим от увреждане на краищата? Ако се доверяваме на рекламното изречение на продукта дайте му на него само увредена коса. Обаче пък описанието си противоречи с по-горе казаното, защото според него едно от действията му е да предпазва косата от накъсване. Но тъй като не сме знаели още за съществуването му и тя се е накъсала вече, той магически заглажда цъфналите краища и предпазва при нагряване до 180 градуса (това второто доказано при инструментален тест - това означава ли, че не е ползван на реална коса, имате ли идея?).

Опаковката на крема е пластмасово шише, количеството 200 мл. Капачката е издърпваща се, при което се изцежда необходимото количество и след това се затваря плътно. Ако всички красиви надписи по тубичката не ви подсказват достатъчно какъв невероятен продукт имате честта да държите, то линийката от 3 сантиметра на гърба на шишенцето трябва да покаже, че тези така ценни връхчета на косата са приоритетна грижа на този крем. На цвят е млечно бял с някакъв може би прасковен оттенък. Мирише доста силно на парфюм и по косата се усеща след нанасяне, което на моменти действа дразнещо.

Продуктът на L'oreal не се отмиване след нанасяне и може да се ползва на суха и на мокра коса. Не е посочено колко често, предполагам колкото има нужда по преценка на ползвателя му. Аз го пробвах след баня на мокра коса - подсушавам я, изцърквам си от крема на ръцете, разтривам и нанасям, след което завивам главата с кърпа. След известно време я махам и оставям косата да доизсъхне сама. Краищата й наистина изглеждат по-добре, загладени са, лесно се разресва и седи подредена и красива. На следващия ден няма помен от този ефект и предполагам пак е необходимо магическия продукт да влезе в действие. Пробвах да го нанасям на суха коса, но в такива случаи не ми харесва как изсъхва кремът върху нея и как изглежда косата след това и не смятам, че изобщо има този хубав ефект, който се получава, ако се ползва при мократа коса.

Бих харесала крема, ако действаше винаги, но той явно работи избирателно. Не мисля, че е вариант за всяка увредена коса, също и че наистина я поправя. Цъфтящите краища могат да се загладят, но това е само временно и след ден-два пак изглеждат накъсани и разпилени. Препоръката е да се ползва разбира се с другите продукти от серията - шампоан и балсам, но това не е задължително и затова и се надявах, че и самостоятелно ще ми е от ползва. Както казах отношенията ни не са гладки - понякога ми допада как работи, но ефектът е временен и краткотраен. Нанасянето всеки ден не мисля, че е начинът по които трябва да работи, в такъв случай отново имаме моментен резултат, но не и дълготрайно подобрение на състоянието на краищата, което очаквам. За момента ще се въздържа да повторя покупката си.

Имате ли опит с продукта, при вас действа ли?

0 коментара: