Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Когато имаш рожден ден през лятото, възможностите за едно по-различно празнуване се увеличават. Жегата понякога може да пречи, но често дав...

Един ден в Action Aquapark (Екшън Аквапарк) - Слънчев бряг

Когато имаш рожден ден през лятото, възможностите за едно по-различно празнуване се увеличават. Жегата понякога може да пречи, но често дава предимство, като например да отбележиш паметната дата в мокра/морска среда. Най-малкото ни гардже е родено през август и миналата година в условия на корона вирус се чудехме какво да измислим за рождения й ден. Събирането с деца отпадна като опция не толкова заради забраните за събиране на хора, винаги може да направим парти на открито, колкото, че голяма част от гостите липсват - или са на почивка или при баби и дядовци.

Стана ясно, че пак ще сме семейно, та поне да е забавно и запомнящо се. До сега не бяхме посещавали аквапарк, единствения ни досег с подобно приключение е водната пързалка в Бяла, която децата много харесват, но все пак като се спуснеш 10 пъти (нормално седнал, легнал, с главата напред и други маймунджилъци) и вече втръсва. Решихме, че ще ходим на аквапарк, повечето работеха с някои ограничения заради епидемиологичната обстановка, но все пак дават достатъчно възможности за забавление. Докато се чудехме кой точно да изберем, съдбата се намеси под формата на 2 билета подарък за Action Aquapark в Слънчев бряг и се отправихме към морето.

Екшън Аквапарк е първият парк от този вид отворил врати в България и се старае да отговаря на името си. Пързалките му се водят като едни от най-екстремните, доста голям е и има забавления за малки и големи. Между другото те предлагат организиране на рождени дни, но първо, че имат изискване детето да е на възраст между 2-8 години, а нашите са по-големи и второ има изискване за брой гости, а ние си бяхме семейно без други. Наехме си квартира в Несебър, за да може да не губим ценно време в пътуване и още сутринта да сме във водния парк. По същата причина останалите 2 билета ги купих онлайн - оферта от Грабо на цена 25,50 лв. (децата ползват пълноправни билети), уж за да не чакаме на опашка, което не се оказа точно така. В цената е включено вход, паркинг, ползване на надуваеми рингове, шезлонг и чадър (до изчерпване на наличните), съблекални и душове. Ако искате да ползвате шкафче или сейф, за да си приберете нещата се плаща 5 лв. на ден.

В момента работното време на аквапарка е посочено от 10 до 18 за август месец, но съдейки по снимките, които съм направила, миналата година е работел от 9 часа. Малко след този час бяхме пред входа му и въпреки предварителната покупка пак трябва да минем през касата. Билетите може да се разпечатат или да се покажат на телефона, както направих аз. Работеше само една каса, билети разбира се може да си купиш и на място, мисля, че бяха малко по-скъпи от онлайн варианта, но нищо фрапиращо. Имаше доста подранили като нас, опашката се движеше бързо и след няколко минути вече бяхме вътре. На входа ти проверяват багажа, нямаш право да носиш храна и напитки, даже май и вода не можеше да се внася, което ми е малко странно, но какво да се прави, купуваш на място. Дават ти гривна, с която можеш да влизаш и излизаш до края на деня. Наоколо обаче не видях да има опции да си купиш храна, така че остава възможността да седнеш в някое от заведенията в аквапарка, които по този случай са с по-високи от нормалното цени. Отседналите в хотелите наоколо излизаха за обяд, който е включен в All inclusive опцията им и се връщаха за следобедни забавления. Има безплатен паркинг за гости на аквапарка, но са ограничени места, така че пак предимството е на първите.

Забавления не мога да отрека, че парка предоставя достатъчно. Въпреки ограничителните мерки навсякъде, имаше доста хора, българи и чужденци, но не беше претъпкано. Спазваше се дистанция по атракционите. Другото по-специално беше, че не работеха всичките пързалки наведнъж, а пускаха част от тях за 2 часа, след това ги спират и пускат други. Тъй като бяхме целия ден там успяхме да изпробваме всичко, аз само по-безопасните, даже в детския басейн се топнах. За повечето спускания се чакаше на опашка, нормално като време, очаквах повече забавяне да има. Не знам дали заради ранното влизане или по-малкото хора, но нямахме проблеми да си намерим шезлонги, а също и рингове за някои от пързалките. Доста хора си прибираха поясите до шезлонга, което не се разрешава и си ги ползваха при нужда и така за други не оставаха. Но като цяло не е имало драми, все в един момент се уреждаш с плавателно средство, а и има забавления, където то не е нужно.

Има доста екстремни пързалки, децата се спуснаха на почти всичките, мъжете бяха по-безстрашни и повториха някои от най-опасните (поне в моите очи). Щатен фотограф от аквапарка обикаля по атракционите и прави снимки. Висококачествени и хубави са, излагат ги на табла до входа и срещу скромната сума от 5-7 лв едната може да се разпознаете и да си ги вземете, мисля, че имаше и магнити пак със снимка. Разбира се няма ограничение ти да снимаш на воля, просто не се получават толкова добри снимки. Аз си носех фотоапарат, електронен четец (затова и винаги трябваше да има някой при багажа), дрехи за преобличане, шапки, слънчеви очила. Не забравяйте слънцезащитата - почти постоянно сте на открито - докато тичате между атракционните, при чакане на опашките, във водата.

Относно храненето - Не работеха голям процент от заведенията заради корона вируса, само ресторанта и едно барче за напитки. Ние седнахме на ресторанта, със сервитьори е, менюто не е много богато, заложихме на пици и кафе. Тортата я оставихме за след аквапарка, все пак трябваше да ни останат някакви пари за останалата част от морето. Както казах според мен цените са завишени, но като нямаш избор или не ядеш нищо или си позволяваш нещо по-скромно. Цените са от 2020 година - пица 12 лв (не беше много голяма, т.е. по една на човек трябва), продукти на Кока-Кола - 3,50 лв, кафе 2,50 лв, минерална вода 500 мл - 2 лв.

Като цяло едно семейно посещение на подобно място си е скъпо удоволствие. Билети + консумация със сигурност ще надминат 150 лв. Семейната оферта не ни лови, тя е за възрастни + деца под 1.30 м. Но също така е запомнящо се и различни преживяване, а като подарък за рожден ден е супер. На децата толкова им хареса, че тази година не питат дали ще ходим на море, а дали ще ходим на аквапарк. По едно време даже имаха план да пробваме всички подобни водни паркове в България, но това след като станем милионери :) Ако сте ходили на такъв атракцион, препоръчайте ми някой, все още сме в процес на избор кой да посетим тази година.

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: