Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

В социалните мрежи на блога обещах да разкажа повече за различните прахчета-хранителни добавки, които приемам. Не са много, както е характер...

Диатомична пръст Perma-Guard

В социалните мрежи на блога обещах да разкажа повече за различните прахчета-хранителни добавки, които приемам. Не са много, както е характерно за мен, не обичам да прекалявам с нещата, но ми трябва вдъхновение да пиша.

Първа по ред е диатомичната пръст. Дори не съм довършила пакета и не мисля да си вземам пак. Марката е Perma-Guard, произход Юта, САЩ. Срещат се и други марки, но тази е най-често присъстваща в онлайн сайтовете и аптеките. Количеството е 250 грама, не помня на каква цена съм я купувала, в момента е 15 и нагоре лв. Съдържанието е 100% диатомична пръст, няма никакви добавки в нея.

Идеята за приемането й "откраднах" от No Sugar. Нямах някаква специална причина да я пия, но се поинтересувах за какво се ползва и ме привлече това, че спомага за здрава кожа, коса, нокти, сухожилия и за детоксикация. Поддържа производството на колаген, а аз вече имам нужда от такава помощ. Но в крайна сметка преминах директно на пиенето на колаген, ще ви разкажа за това скоро. Определено той ми е по-приятен за пиене разтворен с чай. Но честно казано не ми е хрумвало да пробвам и диатомичната пръст в комбинация с чай

Диатомичната пръст е лесно усвоим силиций под формата на фина пръст, която се разтваря във вода и така се приема всекидневно. Oбразува в чисти сладководни басейни от останки на едноклетъчни водорасли диатомеи (тя затова на английски е Fossil Shell Flour - FSF), богати на серни съединения и силиций. В съставът ѝ се съдържа 93% аморфен силициев диоксид, който представлява естествен източник на биологично усвоим силиций.

При разтварянето на праха във вода се получава напитка с цвят и вкус на рядка кал, не е чак толкова неприятна (май не съм опитвала истинска кал), но определено не е и нещо вкусно. Гледам да я изпия на екс, дори и добре да я разбъркам пак се усещат дребни песъчинки. Не съм забелязала някакъв видим ефект от нея, пия я по навик. По някое време я зарязах и сега съм се наканила да приключа с нея. Както при всяко нещо си трябва постоянство, за да има резултат, но не ми е приятна за приемане и за момента няма да повторя. Прочетох, че поне 3 месеца трябва да се приема, за да се отрази на организма. 250 грама са достатъчни за поне месец и половина, но аз я забравях, после пак се сещах да почна да пия и нямам достатъчно дълъг период на непрекъснат прием.

Пакетът го довърших като я употребих в състава на маска за лице. Мислех, че ще е като маските с глина. Като тях е, ама не съвсем. Не бих казала, че е по-фин прах, като се смеси с лимонов сок или кисело мляко или само вода изглежда точно като глинена маска. Обаче като се нанесе на лицето и почне да изсъхва се праши и рони като талк и не е много приятна за ползване.

Интересен факт - освен за пиене, се оказа, че има странни приложения при животните - може да се ползва за хигиенизиране на кокошарник, както и за премахване на паразити върху домашни любимци като котки и кучета, за премахване на дървеници, хлебарки, бръмбари и мравки. И това тази същата, която си правя на кал и пия!!!

Иначе няма да ми стигне екрана да изброя ползите, които й преписват, има достатъчно информация за диатомичната пръст, хората са доволни от нея, просто на мен не ми допадна. Ако се навиете да я пробвате, споделете ми вашите впечатления.

0 коментара: