Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Дойде време да публикувам и ревюто на втория (и за съжаление последния, защото вече не се произвеждат) Sense it шоколад. Без да искам момент...

Тъмен шоколад Sense it с кисело мляко, боровинки и лавандулово масло

Дойде време да публикувам и ревюто на втория (и за съжаление последния, защото вече не се произвеждат) Sense it шоколад. Без да искам моментът съвпадна с цъфтежа на лавандулата, която се носи даже из градските райони. В днешния шоколадов гост етеричното масло от лавандула се е сдружило с лиофилизирано кисело мляко, лиофилизирани боровинки и цялата тази прелест се е разположила върху тъмен, ръчно създаден, без палмово масло шоколад. Има и млечен вариант на тази комбинация, аз ще пробвам тази с 54% какао. Преписвам малко от намерената в интернет информация, сега ще ви споделя какво реално получавам в луксозната кадифе-ламинат опаковка.

Тя разбира се, е супер красива - картонена, лавандулово лилава на цвят с кула от тъмен шоколад полята с още шоколад и украсена с боровинки и стръкчета лавандула. Цялата композиция изкача или пък обратното, зависи от гледната точка, скача в езеро от кисело мляко. Определено очаквам нестандартен и приятен вкус. Шоколадът вътре също бяга от утъпканите пътеки. Защитен от прозрачно найлонче, веднага грабва вниманието с формата на дърво/елхичка, а не с обичайните правоъгълни или квадратни парченца. Задната му страна е посипана с изсушените боровинки и кисело мляко.

Отварям и директно го насочвам към носа си :) И не съм разочарована - сладко-кисел шоколадов аромат, грабващ и изкушаващ, но къде е лавандулата. Очаквах да е по-осезаема. Може би като го разчупя ще ме изненада. При разделянето няма как да получа правилни парченца, а също и да запазя гърба непокътнат. Май по-добра идея е направо да го гризвам, което по принцип не практикувам и не ми се нрави много като опция. Предпочитам да си отчупя парченце и да го лапна цялото, а не да забивам зъби в шоколадовото тяло. Счупих го, изобщо не по линиите, а по съвсем друг маршрут. Разпилях доволно количество люспички и още толкова останаха по ръцете ми, кисели са, ако някой се е чудил какъв вкус имат. Открих, че има по-добър щадящ начин да се чупи - докато е още вътре в найлончето и така не губя от съставките му.
Отвътре шоколадът е много наситено тъмен, какаото е 54%, но изглежда като поне 70-80%. Все още липсва лавандулата. Не е много податлив на отхапване, макар че е съхраняван на стайна температура, но не се е разтопил. На вкус е приятно тъмен, киселото се усеща, ако го положа директно върху езика си, иначе почти го няма. Разочарована съм от нулевия намек за лавандула, но май е разбираемо при положение, че съдържанието му е едва 0.01% (и е на последно място в състава). Може това да е здравословната мярка и повече да не е препоръчително, но не е достатъчно да се каже, че това е шоколад с лавандула. Ако не беше изписано и снимано, нямаше и да разбера.

Дори и боровинките не са толкова осезаеми, искам да са на парченца и да са навсякъде. Приятен полу-тъмен шоколадов вкус, но на мен ми идва малко обикновен. Трябва да го оставя да се разтопи в устата ми, за да разкрие малко по малко уникалните си съставки, усеща се кисело, леко сладко, наситено какаово. Доста трудно се смуче, до последно е твърд и неподатлив, но така пък свършва по-бавно нали ;)
Колкото повече се разтопява, толкова повече се губи киселата нотка и остава само сладката и забравяш, че си лапнал тъмен шоколад. Изобщо доста изненадващи моменти ви очакват с това барче, тъкмо си мислиш, че си разбрал същността му и то се променя. Послевкусът е чист, какаов, без разсейващи нотки.

Все пак другия Sense It шоколад ми хареса повече, може би защото е млечен, а може и защото тук исках повече кисело, а не го открих, да не говорим за напълно липсващата лавандула. Снимките ми определено са подвеждащи, защото на тях изобилства от лавандула, но са направени преди да го опитам и да знам колко е наситена тя в шоколада.


Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: