Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Продукти: 1-2 кг свинско месо 3 супени лъжици соев сос 3 супени лъжици мед 2 супени лъжици горчица черен пипер червен пипер Приготвяне: С ...

Шпиковано свинско месо с гарнитура от картофи

Продукти:

1-2 кг свинско месо
3 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици мед
2 супени лъжици горчица
черен пипер
червен пипер

Приготвяне:

С марината от соев сос, мед, горчица, червен и черен пипер се намазва от всички страни свинското месо. Може да се ползва свински врата, каре, бут, плешка, рецептата е подходяща за всяко от тях. Оставя се да престои поне половин час, за да поеме добре ароматите.

Поставя се в тавичката, в която ще се пече и с помощта на малко ножче се правят вертикални разрези в месото, в който се поставят парченца сланина, чесън, морков, чушка и каквото още ви харесва.

Картофите се обелват и нарязват на шайби и се подправят с универсална подправка (моята е от Lidl, но може да се ползва всякаква подходяща за картофи или да си забъркате нещо сами).

В купата, в която е била маринатата наливам малко вода и изливам при месото и картофите.

Пече се на 200 градуса без да се завива до готовност.

Последния път поради липса на сланина и мааалко мързел открих, че месото става също толкова вкусно и без да се шпикова, което ме навежда на мисълта, че в такъв случай може да се ползва и месо с кост, тъй като няма да се дупчи с нож.

Споделете дали ви е харесала рецептата ми :)

0 коментара: