Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Ревю на витализиращ шампоан против косопад и витализиращ серум срещу косопад с крио ефект от серията "Тайни от Изтока" на Doori ...

Шампоан и серум против косопад Doori 'Тайни от Изтока'

Ревю на витализиращ шампоан против косопад и витализиращ серум срещу косопад с крио ефект от серията "Тайни от Изтока" на Doori

Много реклами и хвалебствия се леят отвсякъде за корейската козметика, а при грижата за косата Doori са едни от най-препоръчваните. Рядко се подавам на подобни въздействия, но едно добро намаление в косопадащ момент ме подтикна да се сдобия с шампоан и серум. В серията "Тайни от Изтока" има още продукти, но реших, че като за първа проба тези са ми достатъчни. Не знам дали съм направила най-добрия избор при положение, че не съм търсила предварително информация и не съм се консултирала с никого, а впоследствие разбрах, че марката предлага и други продукти против косопад. Но така и така си ги имам, ползвам ги и споделям впечатленията си.

Описанието им звучи чудно и приканващо, направо усещаш, че ще решат всичките ти проблеми и ще имаш дълга, здрава и красива коса като по рекламите. Опаковките им са стилни, красиви, удобни и стабилни. Шампоанът е 500 мл, серумът 145 мл и спокойно стигат за доста време, тъй като са и икономични.

Шампоанът е в лилаво шише с помпичка, която идеално дозира необходимото количество. Перфектна е за ползване, все още има достатъчно продукт вътре, за да не се чудя дали и в края ще изпомпва толкова добре. Но пък капачката може да се развива и да се извади останалият на дъното шампоан. Заключването й е малко сложно - натиска се надолу при което изпомпва продукт и след това се завива на резба. Отвътре излиза кафява, гъста течност, стресираща с вида и миризмата си в първия миг. Прилича ми на загнили треви и мирише на нещо такова, екзотичен и остър аромат и не би допаднал на всеки. След отмиване изчезва почти веднага, така че ако ви е неприятен, трябва да го изтърпите само докато се измие. Една помпичка шампоан е достатъчна за средно дълга коса. Пени се доста добра, лесно се отмива, косата скърца след ползването му. Старая се да нанеса много добре в корените, по дължините на косата обаче не действа, т.е. трябва да се ползва допълнително маска или балсам за тях.

Опаковката на серума също е добре обмислена и направена. Шишенцето е дозатор за прецизно и икономично нанасяне, който позволява продукта лесно да достига до скалпа и корените на косата и да се нанася малко по малко. Винаги ми е било проблем като трябва да мажа нещо по главата си, обикновено се оплитам в коса и не достига точно където е нужно. Серумът се прилага на чист скалп, аз го разбирам "след баня", затова си го слагам докато косата ми е още влажна. За целите на теста проверих какво се случва при нанасяне на суха коса, все същата работа е. Представлява прозрачна течност, без цвят, мирише леко на мента и може би спирт. След като се накапе където трябва е нужно да се масажира скалпа, за да се разнесе продукта по-добре. Ароматът на мента се засилва, а след него идва охлаждащото усещане. Това е и така описания крио ефект, който не знам дали има някаква полза от него или просто е посочен за зарибяване на клиента.

50 на 50 съм с тези продукти. Отначало много ми хареса да ги ползвам, косата ми изглеждаше супер и според личното ми виждане намалиха косопада, който имах тогава. В един момент сякаш косата ми свикна с тях и започна да се омазнява на следващия ден след нанасянето им. Замених ги с други продукти, като от време на време посягах към тях, но рядко.

В момента отново имам ужасен косопад и се чудя дали причината е защото съм ползвала Doori продуктите и съм ги спряла или е нещо сезонно или пък нещо по-сериозно. Ако е първият вариант, не говори добре за тях, да действат само докато се ползват. Ще пробвам пак да съм редовна, имам достатъчно количество поне за месец-два и ще видя дали ще подействат на този жесток косопад. Няма указания колко често е необходимо и могат да се прилагат, аз ги употребявам на всеки 2 дена.

И за двата продукта е посочено, че спомагат за намаляване на косопада и стимулират растежа на нова коса. Иска ми се да е така, не съм си поставяла за цел да наблюдавам дали и колко нова коса ми е поникнала, при по-дългите коси, това по-трудно се забелязва, моята така или иначе си расте. Много ми хареса една характеристика на серума - спомага за забавянето на преждевременното побеляване, което обаче не знам как се доказва.

Ще ги изразходя до край и ще допълня впечатленията си. Ако имате опит с тях споделете дали наистина действат както при мен в само в началото или са супер продукти, а при мен се е объркало нещо. На намалена цена според мен си заслужават да се вземат, на пълна ще се замисля да си взема пак само ако спрат обилния косопад, който ме мъчи предесенно.

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

1 коментар: