Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Noir Madagascar 60% Cacao e просто и чисто шоколадово удоволствие, без недомлъвки и прекалени любезности. Тъмен шоколад с какао от Мадаг...

Noir Madagascar 60% Cacao - Carrefour Selection

Noir Madagascar 60% Cacao e просто и чисто шоколадово удоволствие, без недомлъвки и прекалени любезности.

Тъмен шоколад с какао от Мадагаскар - нищо повече или по-малко. Марката, ако изобщо се води отделна марка, е собствена на Carrefour. Имала съм и предишни срещи с техни шоколади и не съм оставала разочарована. Произведен и купен във Франция, сниман и изяден в България.

Изглежда с по-големи пропорции, но е тънък и реално е едва 80 грама. Опаковката е със скромен дизайн. Има достатъчно розов и ярък цвят, за да задържи погледа, но за сметка на това присъствието на случайни елементи или надписи е намалено до необходимото. Парче шоколад в центъра, където и както трябва да бъде, защото вътре очакваме да намерим точно това - чист шоколад без добавки. Загледах се в рисунката над него, но не мога да определя каква е, сякаш има някакви букви в центъра, прилича ми на индианска или племенна рисунка, но може да е нещо съвсем различно, нещо като печат или запазена марка на продуктите на Карфур. Видях, че фигурира само на тъмните им шоколади. Някой ако знае повече за нея, моля да ме просвети, любопитно ми е.

Пристъпвам към отварянето - хартиената опаковка разкрива станиол, а в него са 10 парчета шоколад, абсолютно същите като изрисуваното (или може би сниманото) на предната страна. Правоъгълни по форма, разделени с черта по единия диагонал и двата триъгълника също са разчертани с линии (подходящи за задача по геометрия). Както казах максимално опростен дизайн.
Цветът му е красиво наситено шоколадов, ароматът чист, а вкусът донася лека, приятна горчивина на цялото преживяване. Отчупва се звучно, при захапване не се поддава лесно, първо се съпротивлява, преди да се разкъса и разтопи в устата ми. Красив и чист вкус на какао дошло от далечни земи, последните нотки са учудващо кисели и подготвящи те за следващото парче. Докато хапвах шоколад и търсих информация за Мадагаскар, ми се прииска да посетя този толкова чуден остров. Какаото, което произвеждат е само едно от стотиците чудеса, които могат да се открият там. То поне пристига при нас под различни форми и ни дава да опитаме частица от дивото. Макар че не знам колко точно е диво, при положение, че е претърпяло доста обработка и е минало от къде ли не. Но да кажем така си го представям, докато хапвам тъмен шоколад Noir Madagascar 60% Cacao.

Едно парченце не стига да си там, но стига да овкуси и обогати деня ми. Вкусен, плътен, чудесен пример за тъмен шоколад направен качествено и с качествени суровини. Няма нужда от реклама и високопарни слова, просто го опитайте и ще се убедите. Кратко и точно.
Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: