Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Благодарение на кампания на Kocos.bg имам възможност да пробвам и да напиша ревю на един много любопитен продукт - Есенция за лице MIXSOON ...

Есенция за лице MIXSOON Bean Essence

Благодарение на кампания на Kocos.bg имам възможност да пробвам и да напиша ревю на един много любопитен продукт - Есенция за лице MIXSOON Bean Essence.

Mixsoon е марка, която залага на минимализма и тази есенция не прави изключение от правилото "просто и чисто". От опаковката до състава, на преден план е най-важното и то е достатъчно. Няма нужда от добавки, гръмки лозунги, шарении. Нужен ви е продукт, който да действа, а не да ви развлича и забавлява. И Bean Essence ви осигурява точно това.

Есенцията е скрита в елегантна хартиена кутийка с изчистен дизайн. На лицевата й страна е само името на марката и какъв е продуктът. На задната страна е посочен състава, в който има екстракт от соя, ферментирал с лактобацили, круша, ечемик и нар. Всички съставки са: Aqua, Propanediol, Glycerin, Lactobacillus / Soybean Ferment Extract, Lactobacillus / Punica Granatum Fruit Ferment Extract, Saccharomyces / Barley Seed Ferment Filtrate, Lactobacillus Pear Juice Ferment Filtrate. Повече не е нужно да се обясняват, най-добре е директно да се пристъпи към отваряне и ползване.

Шишенцето е от много здрава, стабилна пластмаса, капачката се затваря плътно, за да предпазва помпичката. Плюс за мен е, че тя е на резба и така продуктът може да се използва до край. За да работи добре, трябва да се наклони флакона, тъй като есенцията, макар и не много гъста е разтеглива и ако пробвате да изпомпвате продукт, докато шишенцето е право, той просто се стича по помпата. Цветът е прозрачно жълтеникав, но нанесен на кожата е абсолютно незабележим. Уникално е, че няма никакъв мирис, което я прави подходяща за хора чувствителни към аромати. Затова пък има вкус, да опитах я, докато я нанасям част от нея попада на устните ми и така усетих лека горчивина. Предвид естествените й и натурални съставки май е по-добра от някои пакетирани храни, които консумирам ;)

Консистенцията на Mixsoon bean essence е чудновата - гелообразна и разтягаща се. Докато се масажира не се усеща този лепкав ефект и след това кожата не е натоварена и да се чувства неудобно, само по пръстите на ръцете усещам още лепкавост. Но докато я извадя от шишенцето и пренеса от пръстите до кожата се точат едни нишки, които се дължат на екстракта от соя в състава й.

Как се ползва? Още нещо любопитно за продуктът на Mixsoon. Той работи в две направления: нежна ексфолиация на кожата и подхранване и хидратиране. Беше ми много интересно да го ползвам като ексфолиант, предвид, че нищо в консистенцията му не предполага, че има такова действие. Гладък и нежен е, как тогава почиства мъртвите кожни клетки? Лично се убедих, че го прави. Аз го ползвам след баня, когато кожата е добре измита и порите са отворени от топлата вода. Подсушавам добре и нанасям една помпичка от есенцията на желаното място. Количество му е 50 мл, нужни са буквално 2-3 помпички за цялото лице, което го прави икономична.

Бузите и челото ми най-лесно се поддадоха на масажа, сигурно защото са с най-голяма площ :) Носът и брадичката са ми по-трудни за масажиране и за тях ми трябва повече практика, а определено имат нужда от ексфолиране и премахване на черни точки. На бузите ефектът е най-забележим. След няколко минути усещам малки частички, които почват да ми "пречат" на гладкото прокарване на пръстите по кожата, това са мъртвите кожни клетки. След масажа изплаквам и получавам чисти пори и стегната и свежа кожа. Препоръката е това да се прави веднъж-два пъти седмично.

Другият начин, по който може да използвате Mixsoon Bean Essence е като хидратираща стъпка в ежедневната грижа за кожата. Нанася се след тонер и с лек масаж се втрива в кожата. Тъй като нямах достатъчно време да го тествам по този начин ще допълня впечатленията си след някоя друга седмица. Не е проблем продуктът да се ползва първо като ексфолиант, а после като серум, така броя продукти за грижа за кожата намалява, защото той изпълнява две функции. Абсолютно подходящ за всяка част от лицето и шията, не предизвиква никакви негативни последствия, не дразни нито кожата, нито очите, не омазнява, подходящ за всеки тип кожа и възраст. След масажа попива и продължава да работи за красива и здрава кожа. Mixsoon Bean Essencе чисто и просто работи.

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: