Nestle LZ – Млечен аеро шоколад

Ядеше ми се сладко, което не трябва да ви учудва, щом човек е шокоманиак си е нормално постоянно да му се яде сладко. Нямаше да мога да хапна цял шоколад, затова си взех мъничък. Купих си едно LZ-че на Nestle, за 70 ст. И без това отдавна не бях опитвала аеро шоколад. Избрах си обикновен, млечен. Освен него в магазина предлагаха и бял аериран шоколад и тъмен.

Опаковката е найлонова, синя, отпред с балончета и парченце шоколад. Гледах да не я дърпам много, за да си я запазя, но май наистина съм свикнала с лесното отваряне на шоколадите Милка. Вътре ме очакват 12 парченца, което ми се струва много за едно толкова малко шоколадче. Отгоре са като вълнички с буквичките LZ на тях. Интересно, че отдолу на пръв поглед шоколада изглежда като страдащ от целулит, на дупцичи и неравнен.

Но като си хапнах от него, забравих как изглежда. Много е вкусен, различен е от другите шоколади. Интересно е усещането как мехурчетата от шоколада, заедно с какаото се смесват в устата ти. Защо ли в състава не пише, че съдържа въздух? 🙂 Трябва да се разтърся и да видя как се прави този вид шоколади, интересна ми е технологията.

Шоколада между другото си го хапвах с банан. Не знам защо съм решила, че тази комбинация е добра, но на мен ми е много вкусна и ми действа положително на настроението. Следващия път ще пробвам само аеро шоколада, без банан, да не би да съм му развалила вкуса така, но за мен си беше доста вкусен.

Интересно ми стана като погледнах грамажа и се учудих, че шоколада е само 37 г. След като го изядох целия ми се стори много повече. Определено си заслужава да се опита. Вкусно малко шоколадче, с големи възможности.

Име: Nestle LZ
Производител: Нестле България АД
Държава: България
Грамаж: 37 г
Цена: 0.70 лв