Един блог за всичко останало

Home Top Ad

Както писах в другия блог , през февруари започна зимното турне на Милка, идеята на която е да популяризира шоколадите на марката, но и да п...

Зимни Милка шоко игри

Както писах в другия блог, през февруари започна зимното турне на Милка, идеята на която е да популяризира шоколадите на марката, но и да предостави на децата и възрастните възможност да се забавляват.

След като ще има шоколади, ако имам възможност, присъствам задължително. Не знам защо тези добри хора от Милка са пропуснали да включат Търново в турнето си, затова решихме да се разходим до Габрово, където гостуваха шоко игрите в неделя (21 февруари).

Изчакахме до към 10 часа, да видим дали времето ще се оправи, но то си остана облачно и студено и решихме все пак да отидем. От друга гледна точка това по-студено време помогна да няма голяма навалица на игрите и да можеш спокойно да се забавляваш.


Шоко градчето беше построено на площада в Габрово, където е малко ветровито и това доведе по-късно до събаряне на част от колоните, но нищо фатално, градчето лесно се строи отново. Цялото е лилаво на цвят, с две крави Милка за фасон. Едната беше леко мръсна вече, тъй като се намира на входа и посетителите я използват да си правят снимки с нея. Не пропуснахме и ние разбира се.


Правилата на игрите са следните: Вземаш си карта с името си, за 1 час един човек не може да си вземе повече от две карти. След това участваш в петте игри, които са: нареждане на голям пъзел, хвърляне на топка в гюмче, отговаряне на въпроси за шоколадите Милка, пързаляне с гигантски ски и слалом.


Общо взето нищо сложно, май пъзелът е най-труден, а по-скоро е направено за забавление и пада много смях. Та след всяка от петте игри ти перфорират картата и когато събереш 5 дупки я пускаш да участва в томболата. А да и за всяка завършена игра получаваш по едно малко шоколадче Milka Milkinis. На всеки кръгъл час има томбола с тези карти, на която раздават по-големи награди, като големи шоколади, шапки, шалове, моливници. И като свърши томболата пак наново, ако искаш. За деня има 8 томболи.


Александра се забавляваше страшно много, събра сума ти малки шоколадчета, които излапваше, за да се подкрепи за следващата игра. Успяхме и ние с баща и да намажем няколко, но така и не останаха за снимане. Дори зарази и мен и аз участвах един път, но разбира се не спечелих. Затова пък тя имаше два пъти късмет и двата пъти спечели моливник.


И малки и големи се забавляваха, водещият Тео Койчинов не спираше да следи да няма скучаещи, мечката и мармотът и те. На входа на шоко градчето се продаваха шоколади Милка, на поносима цена, по-ниска даже от някои магазини, но като никога не си купих и разчитах само на малките шоколадчета. Ако имаше как Аля щеше да играе до края на деня, но решихме, че събрахме достатъчно студ и вятър и шоколадчета и е врем да си ходим. Дани не разбра много, много на какво сме я подложили, само гледаше учудено големите лилави крави, мечки и мармоти. :) Че и шоколадче нямаше за нея, но нищо догодина е нейн ред.