Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Наскоро си бяхме организирали шоколадова вечер, т.е. освен шоколад си хапнахме и шоколадови трюфели, защото се видя, че шоколада не стига ...

Jacquot Truffes Bitter Classic - Шоколадови трюфели Jacquot

Наскоро си бяхме организирали шоколадова вечер, т.е. освен шоколад си хапнахме и шоколадови трюфели, защото се видя, че шоколада не стига за всички, явно ще трябва да си вземаме голям размер и то съвсем скоро, че малките растат и те разбират от сладко.

Та шоколад + шоколадови трюфели + добър филм = една спокойна (донякъде) и приятно прекарана вечер. Та сега ще ви споделя впечатленията си от трюфелите.

Трюфели хапвам за втори път. Първите ни бяха донесени от Франция, но не помня нито марката им, нито как изглеждаха. Въпреки, че бях предубедена към трюфелите по принцип, тези много ми харесаха и бях готова да експериментирам с различните видове.

Та затова и сега очакването ми беше за нещо вкусно, шоколадово и интересно. Признавам си, че тези трюфели ги избрах заради опаковката, което няма как да ми покаже дали вътре изглеждат по същия начин. И понеже от няколкото вида предлагащи се в магазина, тези най ни допаднаха, решихме да вземем тях. Категорични бяхме, че ще са класически трюфели, без добавки, като за първо опитване (тези от Франция също бяха такива). Като цена са поносими, все едно си вземаш два шоколада и на грамаж и на пари. Но може би трябва да се вземат и по-скъпи с идеята, че са по-хубави.

Та понеже ги избрах заради опаковката, ето я и нея. Много приятно старо злато, лъскаво, с хубави снимки, направена като сандъче със съкровища и сякаш завързана с панделка. Направена с вкус и привличаща вниманието. Разлепя се и после има прорез, за да можете да закопчеете кутийката, ако ви останат неизядени трюфели и искате да си ги скриете за следващия ден.

Вътре ме очаква златно пакетче, но много наситено златно, чак те заслепява с печати на фирмата. Него нямаше как да го отворя внимателно. И ето ги и тях. Трюфелите или по нашенски шоколадовите бонбони, които са крайната ми цел.

Първо впечатление: като за начало покритието им ми се стори доста бедно от към какао. Не знам дали защото са се допирали до пакетчето или просто така са направени. Иначе пък са много, ще стигнат за всички. Така и не успях да преброя колко трюфели се съдържат в 200 гр, след 10-тия им загубих бройката. :) По форма са като малка пирамидка, все едно си хванал шоколадова топка с три пръста и лекичко си я смачкал. Всичките изглеждаха един и същи. Струва ми се, че малко по разчупени форми трябва да имат, не да са всичките еднакви, като излезли от калъп.
Второ впечатление: Тук вече включвам и вкусовите си рецептори. Когато опиташ трюфела, езикът ти полепва с какао, което лекичко горчи, ако е хубаво и качествено. Впиваш зъби в тъмния шоколад, много лесно се отхапва, мек е, леко сладък, много приятен на вкус. Втора хапка и трюфела го няма. Вкусът на какаото се е загубил, усеща се само шоколада, който се разтапя в устата ти. Доста наситен вкус, идеален за почитателите на много шоколадово, без примеси, които да ги разсейват и омекотяват вкуса на шоколада.

Не помня колко изядох, но определено останаха и за другите, а и за другия ден. Направих грешката да ги сложа в хладилника. Когато пак хапнах от тях, вкуса си беше същия, но го няма онова усещане за топящ се в устата ти шоколад, тъй като се е стегнал от студеното и е твърд.

Хубави са трюфелите, но май очаквах още малко, сякаш нещо не им достигаше. Може би още малко какао, а може би на първите, които съм опитвала съм харесала повече шоколада вътре. Както знаете различните фирми правят натуралния шоколад с различни тайни добавки и дори да си мислиш, че е все натурален шоколад, откриваш, че се различават по нещо. Та и при трюфелите така. Харесаха ми, но ще пробвам и класическите трюфели на други фирми, за да си избера фаворит.


Име: Jacqout Truffes Fantaisie Bitter Classic
Производител: Jacquot
Държава: Франция
Грамаж: 200 г
Цена: 4.69 лв

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

5 коментара:

 1. Е, дойдохме си на думата! Това са ми любимите бонбони! :))))Не знам какви си оптивала преди, но тъй като аз не съм яла други, съм съвсем доволна и от тия...докато не опитам и нещо ново :))))

  ОтговорИзтриване
 2. На мен също са ми любими от години, още повече, че са натурални. Обикновено като имам повод черпя с такива и със сигурност мога да кажа, че имат 24 броя! :)))))

  ОтговорИзтриване
 3. Голямо преглъщане падна :първа хапка, втора...
  Иначе бонбоните са хубави / може и в къщи да си ги направи човек/
  Поздрави и приятна вечер!

  ОтговорИзтриване
 4. Не съм ги опитвала, ама аз съм консерва в избора на шоколад...
  Гледам,че имате и нов блог за Домашна козметика- вече си избрах едни маски за косата.

  ОтговорИзтриване
 5. Пепеляшка, а ти какви шоколади обичаш?

  ОтговорИзтриване