Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Както се похвалих , спечелих шоколад от играта на Пикадили "Направи Валентинка". Отидох да си взема шоколадчето, което се оказа Ми...

Heidi Walnuts & Honey

Както се похвалих, спечелих шоколад от играта на Пикадили "Направи Валентинка". Отидох да си взема шоколадчето, което се оказа Милка Карамел. И тъй като вече го бях опитвала и описвала, реших да не е ходенето ми напразно да се снабдя с друг шоколад. Това си е чисто оправдание за пред блога, иначе ще си призная, че изядох и двата шоколада.

Изборът ми беше шоколад Walnuts & Honey (орехи и мед) от серията на Heidi - ChocoVenture. На български си е млечен шоколад с орехи и мед. Обичам комбинацията на меда с орехите и реших да проверя какво ли би било, ако това е обвито и с шоколад. Хванах го намален, но и по-скъп си заслужава парите.

Опаковката си е разкошна, тънка, елегантна, жълто-бяла с красива снимка. Най-отгоре марката със златни букви и една розичка излизаща от буквата I. Марката е румънска, май има доста шоколади, които произхождат от там и ми е интересно как е избрано името и какво символизира розата. Ще се поразтърся по този въпрос. Та снимката е доста апетитна, с мед, орехи и две парченца шоколад, върху зелено листо. Отзад над всичките описания има останалите шоколади от серията, които ох са не по-малко изкушаващи и интересни като вкусови комбинации, но за съжаление още не съм ги опитвала.

Шоколадът е 90 грама, дълъг и тънък, което създава впечатлението, че е повече, но не би. Отварям внимателно, хем да не се развали за снимката, хем да му се насладя напълно. Станиола разбира се го разкъсвам бързо, той за това е направен. Разнася се сладка миризма. На мен ми миришеше незнайно защо на кафе, едно такова натрапчиво и сладко. Според мъжа ми миришело на карамел. На опаковката пише аромат: ванилин и орех. Като се смесят двете миризмата е доста вкусна.

Парченцата са 10. Само. Отгоре са гладки, тук-таме прозират орехчетата, имат и печат. Редува се марката на фирмата с розичката и само розичка. Отзад парченцата са грапави, заради излезлите орехи. От тях поне има в изобилие, като разчупиш шоколада и те напират да излизат. Но макар и да са много, смесени със шоколада се похапват много лесно.

След като опитах първото парченце ми беше доста сладко. Реших, че явно не е добра комбинация меда и шоколада. Орехите обаче си бяха съвсем на място. Шоколадът е средно мек, лесно се чупи и отхапва. Но след първото парченце вкусовите ми рецептори май приеха вкуса и вече не ми се струваше толкова странен и сладък. Все пак потърсих нещо за пиене, но може и без него. И сега като гледам опаковката се сещам за вкуса на шоколада и ми се иска да си бях оставила поне едно парченце.

Като цяло мога да кажа, че добре са се справили от Heidi. Шоколадът им е вкусен, качествен, добре направен. Удоволствие е да си го хапнеш. Радва ме, че предлагат по-нестандартни комбинации. Харесва ми да ги изпробвам и да си избирам фаворити.

Име: Heidi ChocoVenture Walnuts & Honey
Производител: S.C. Heidi Chocolat S.A.
Държава: Румъния
Грамаж: 90 г
Цена: 1.59 лв

4 коментара:

 1. Хаха, направо си представям как се облизваш като котенце, легнало на слънце, с мустаци потопени в шоколад.

  ОтговорИзтриване
 2. Описано е изкушаващо интересно -
  от истински любител и ценител на шоколад.
  Като за реклама!
  Поздрав и сладко - блажен ден, Диана

  ОтговорИзтриване
 3. Ммммм, изглежда и съм сигурна, че е много вкусен! Ще се пробва скоро :) Мерси,че сподели, Краси.

  ОтговорИзтриване