Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

След горчивия вкус в устата ми останал след странния шоколадов десерт за 59 ст (цената я разбрах впоследствие, тъй като ни беше подарък), ко...

Lindt Excellence Chilli - Тъмен шоколад с екстракт от чили

След горчивия вкус в устата ми останал след странния шоколадов десерт за 59 ст (цената я разбрах впоследствие, тъй като ни беше подарък), който си хапнах миналия път, трябваше ми нещо истинско и качествено. Какво по-добро от един Lindt шоколад. И то не какъв да е, а Линдт с люта чушка. Звучи си огнено отвсякъде.


Определено си заслужава цената. За този платих 3.59. Още като го погледнеш и ти вдъхва доверие и знаеш, че е нещо наистина вкусно.

Картонена опаковка, тънка и правоъгълна, сякаш направена да се събере във вътрешния ти джоб, скрита от всички и само за теб. В бяло и черно, има и няколко елемента в златно, които я правят още по-елегантна. Отпред парченце шоколад, зад него червена пътечка, от която сякаш лъха огън и една малка червена чушка. Чушката ми изглежда леко като нарисувана :)), а не снимана, т.е. прекалено изкуствена, но това да му е проблема на шоколада.

Името на шоколада официално е Lindt Excellence Chilli, но на опаковката се среща и като Dark chocolate with chilli extract и Fine dark chocolate with premium red Chilli. Как да не ти потекат лигите само като го четеш. На български е Натурален шоколад с екстракт от люта чушка, което звучи малко балкански, а не екзотично.

Има си ъгълче за по-лесно отваряне, но аз не исках да късам опаковката и затова упорито го отворих отгоре. Вътре шоколадът е обвит в сребърен станиол, с дискретни надписчета Lindt, а от него изваждаме 10 парченца шоколад с наситен цвят, които по нищо не показват какво се крие в тях. Парченцата са същите като на опаковката, само дето са правоъгълни, а там е по-квадратно. Ароматът е сладък, шоколадов. Лесно се чупи, тънък е, може би това помага за чупенето.


Много вкусен шоколад. Когато го лапнеш усещаш сладкото, прекрасно сладко и се чудиш "Ама нали беше лют този шоколад!". Очаквах да е леко горчив, тъй като е натурален шоколад, но нищо подобно, сладък е и много приятен на вкус. Сякаш се топи в устата ти. Само бях чувала, че шоколад може да се топи така, но с този наистина се случва. И в момента, в който го преглътнеш идва изненадата. Лютото се появява от нищото, макар да си го очаквал, но за сметка на това е навсякъде. Небцето, венците, езика, цялата ти уста го усеща. Не е прекалено люто, а по-скоро вкус, който те кара да му се насладиш и да оцениш по-добре шоколада, който си хапнал преди това. И те кара да посегнеш за ново парченце.

Определено много добра комбинация. Лютото по никакъв начин не се намесва във вкуса на шоколада, не му вреди, а го допълва и обогатява. Идеята е добре замислена и изпълнена и шоколадът си заслужава да се опита. Свършва доста бързо и в устата остава лютият вкус, но не задълго и не неприятно. Заслужава си да го опитате, дори и да не сте любители на тъмния шоколад.

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

1 коментар: