Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Този път няма да ви говоря за шоколад. Шоколадът не е всичко. Има и други неща за хапване. Например шоколадови бонбони. Не ми се вярваше, ...

Jacquot Chocolat et Pistache - Шоколадови бонбони с шам фъстък

Този път няма да ви говоря за шоколад. Шоколадът не е всичко. Има и други неща за хапване. Например шоколадови бонбони. Не ми се вярваше, че мога да се наслаждавам на шоколадов бонбон така, както на шоколад, но усещането се оказа същото. При шоколада това усещане се повтаря n на брой пъти в зависимост от парченцата. Или докато не преядеш, защото и това се случва. Но пък остава за другия ден и тогава пак наново.

Tези бонбони ми ги донесоха от сърцето на Франция, от Париж. След като аз не мога да отида там, реших, че бонбоните ще дойдат при мен. И ето ги пристигнаха. Колкото и да бързам да ги опитам, трябва да изчакам за подходящ момент, разбирайте децата да не пречат на снимките. После са добре дошли за яденето. Не лишавам децата от шоколад. На мен ми доставя удоволствие да го ям, не виждам защо и те да не го опитат. Не ядем шоколад всеки ден, така че не го намирам за нередно.

Но да се върнем на темата за бонбоните. Марката им е Jacquot. Казаха ми как се произнася и няма нищо общо с това, което се вижда, но не мога да си изкривя езика така че да го кажа правилно. Опитвам се, но има опасност бонбоната да изпадне от устата ми, затова се отказвам. На тази фирма преди време хапнах едни трюфели и бяха вълшебни, така че очаквам и бонбоните да се представят по същия начин.

Само като им чета името и огладнявам - Chocolat et Pistache - шоколад и шам фъстък. За картинката на бонбоните да не говорим. Кутийката им е много стилна, квадратна, зелено и много тъмно златно, почти кафяво, съчетание от шоколада и шам фъстъка. Повече място е отделено на марката и в ъгъла се виждат два бонбона - един цял и половин разопакован. Изглежда вкусно, повярвайте ми. Ха имало и надпис на английски - Milk chocolate filled with praline and pistachio pieces. Тука пак има чар, в цялото това обяснение какво да очакваш.

Отварям нетърпеливо, не чакам да видя станали ли са снимките. Вътре в медени на цвят гнезда се спотайват 12 златни топки. Малко нецензурни думи заради броя на бонбоните. Не знам как ще се огранича и няма да ги изям всичките наведнъж. На пръв поглед бонбоните определено ми приличат на футболни топки, това световно първенство определено не ми влияе добре. :) Златни с зелена лента в средата, на която е изписано Jacquot. Трудно се вадят, не че ще ми се опрат. Вадя и развивам внимателно. Първото станиолче се скъса. Помня едно време как си събирахме станиолчетата от бонбоните, заглаждахме, ама за какво сме ги ползвали, освен за цветни хартийки не помня.

Пак се отплеснах, а бонбоните стоят пред мен отворени и ме чакат. Бонбона е от две половинки, слепени, здраво, всяка с чертички като слънце. И е шоколадов, което е най-важното. Топи се като го подържа повече време в ръце. Мирише на много вкусен шоколад. Разделям двете половинки и оооо :( Въобще няма шам фъстък вътре, а на опаковката е даден доста нагъсто. Затова пък има шоколад. Но мирише на шоколад и още нещо. Нещо сладко и фъстъчено, къде са се скрили тия фъстъци. Сърцевината на бонбона е мек шоколадов крем, тук там може да ви се закачи някое парченце шам фъстък. Но вкусът е страхотен, ох само да преглътна и ще ви го опиша. Не много сладък, но достатъчно шоколадов, усеща се вкуса на ядките и карамел. Но така добре се е смесило в шоколада, че всичкото те залива заедно и после отчиташ отделните вкусове.

За съжаление половинката на един бонбон ми стига точно за две хапвания. Крайно недостатъчно. Половин кутия ще ми е достатъчна, за да имам поне някакъв спомен от бонбоните. Но един само ме раздразни. Минавам на следващия, ако остане, ще ви дам и на вас. Много хубави бонбони, препоръчайте ми български вариант, ако сте опитвали.

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

5 коментара:

  1. ЕЕЕ... Какво да правя сега ?! И на мен ми се доядоха бонбони ;) !

    ОтговорИзтриване
  2. Както винаги - прекрасно описано и предадено!
    Сякаш вкусвах от бонбона и аз ...
    А днес,
    7 юли - Европейски ден на шоколада,
    искам специално да поздравя теб и чудесния ти блог!
    Желая ти още много шоколадови моменти и удоволствия, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Миме, разменям два бонбона за дизайнерски дрешки от твоите. :)

    Диана, благодаря ти за поздрава. Аз искам да споделя този ден с вас, моите читатели и макар и виртуално да ви почерпя, за да ви е сладък живота.

    ОтговорИзтриване
  4. Такова преглъщане падна :)
    Имайте милост!
    Закъснях с поздравленията за деня на шоколада,
    но това е вашия празник цял ден!
    Не съм виждала марката, защото обичам натурален шоколад!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Най-вкусния и ароматен блог... :)

    ОтговорИзтриване