Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Навън вали, не е време за излизане, което ми дава повод да си спомня за един шоколад, който чака да бъде споделен. Шоколада го получих по сл...

Био млечен шоколад Vivani Vollmilch

Навън вали, не е време за излизане, което ми дава повод да си спомня за един шоколад, който чака да бъде споделен. Шоколада го получих по случай 8 март, поне от към подаръци съм лесна, докато има безброй видове шоколад, ще има и подходящ подарък за мен. Специално този си го бях нарочила предварително и само оставаше да го получа. Става въпрос за Био млечен шоколад или Vollmilch в оригинал на марката Vivani. Има доста видове, но детето ми избрало млечен, за да не сбърка, а може би е по-добре, защото съм изяла доста млечни шоколади и имам база за сравнение.

Хартиена опаковка, с доста арт картинка в синьо, бяло и съвсем леко присъствие на шоколадово. Ако картината не беше върху шоколада няма как да разбереш за какво става въпрос. Каква е разликата с обикновените шоколади, с които сме свикнали и досега не ни е правило впечатление дали са био или не. В състава на Vivani има: нерафинирана тръстикова захар, какаово масло, пълномаслено мляко на прах, какаова маса, сметана на прах, обезмаслено мляко на прах, ванилия – като всичките съставки са сертифицирани продукти от биологично земеделие. Всичко това не променя вкуса на шоколада, но пък и производството му не вреди на нас и на природата.

Като цяло изглежда напълно обичайно, не е различен нито по форма, нито по цвят от другите шоколади. Разделен е на 24 парченца, стандартни, като на другите млечни шоколади, без надпис, рисунка или нещо друго. Не знам какво съм очаквала, но може би е по-добре така без излишна показност. Малко съм разочарована от липсата на по-осезателен мирис. След като в брошурата на шоколадите пише, че вместо натурално идентични аромати се използва истинска бурбон ванилия, очаквах наистина да мирише на ванилия, но нямаше и следа от подобен аромат. Шоколада е приятно мек, когато го отхапеш, чупи се лесно, с наситен цвят.

Вкуса не е много сладък, опитвала съм къде къде по-сладки шоколади, явно допълнително подслаждани, докато тук сладкото е приятно. Освен това не открих други разлики във вкуса и без опаковката няма как да разбереш, че ядеш био шоколад, но идеята беше да се опита, за да не се чудя постоянно какво му е по-особеното. Възможно е при другите варианти на тази фирма, германска е между другото, да има по-голяма разлика. Предложенията са им интересни и се надявам скоро да опитам някое от тях. Цените не са високи, варират между 3,80 и 5 лв за 100 грама шоколад в зависимост от пълнежа. Дори да не сте почитател на зелената мания, няма да ви навреди да го опитате, все си е шоколад.

1 коментар:

  1. Краси, в Бургас ги продават в книжарница "Хеликон":)
    Купих си с манго, но нещо не ми допадна!
    Ще трябва да опитам и други вкусове!
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване