Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Малък шоколад, само 35 грама, крайно недостатъчни от къде и да го погледнеш. Май са направени само за зарибявка. Но нали е Линдт, мога да им...

Lindt Excellence Dark Noir

Малък шоколад, само 35 грама, крайно недостатъчни от къде и да го погледнеш. Май са направени само за зарибявка. Но нали е Линдт, мога да им простя, дори и малкото количество е прекрасно. Шоколадът е натурален, с парченца портокал и тънки бадеми. Според съдържанието се оказва, че в него има и мъъъъничко ябълка и ананас, явно добавени, за да подчертаят киселата жилка на шоколада.

Опаковката е семпла и изчистена. Харесва ми парченцето портокал, извито като S, сякаш да укаже класата на шоколада. Поне аз така го виждам. Вътре са както споменах крайно недостатъчните 8 парченца. Разчупим ли ги се виждат и тъничките бадеми и тук таме групичка от портокал, ябълка и ананас. Ароматът е само на шоколад, не се усещат примеси, може би очаквах и малко аромат на портокал, но такъв липсва.

Вкусът – хмммм, вкусът в дълбок, шоколадов, на моменти леко кисел, когато попаднеш на портокала. Тънките бадеми не се усещат много много като вкус, само похрупват. Като цяло шоколадът е прекрасно плътен и едновременно мек и разтапящ се в устата ти, а след това се разтапяш ти самият. Все повече ми харесват натуралните шоколади, не са сладки и това ти дава възможност да усетиш както самия шоколад, така и добавките му, ако има такива.

Край, изядох го. Определено някой ден ще се наградя с по-голямата му версия, вече знам какво ме очаква и то със сигурност ми харесва. Сладка вечер ви желая.

1 коментар: