Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Днес няма да хапвам шоколад. По простата причина, че си угодих с парче торта Неделя. Затова пък ще ви представя една рецепта с шоколад, за д...

Брауни с шоколад и тиквички

Днес няма да хапвам шоколад. По простата причина, че си угодих с парче торта Неделя. Затова пък ще ви представя една рецепта с шоколад, за да подсладим все пак деня.

По едно време това лято бяхме нападнати от тиквички. Буквално извираха всекидневно, откъснеш 5, наготвя 4 и на другия ден порастнали още 6. Измислях какви ли не вариации, подарявах на приятели, имаше дори за прасетата на комшиите :)



В един кулинарен блог, който следя, попаднах на рецепта за брауни с тиквички. Веднага беше взето решение, че това трябва да се пробва и незабавно решението беше приведено в действие.


Преди да споделя рецептата само да кажа, че толкова ни хареса браунито, че правих още няколко пъти, носих дори и в офиса. Ако не знаеш какво има вътре, вкуса по никакъв начин не го показва. Мириса беше малко по-различен, но не е тревожно. Разбира се не успях да си реша проблема с тиквичките, за брауни отива само една, но пък открих една интересна и много сполучлива рецепта.

Ето я и нея:

Продукти:
2 ч.ч. настъргани тиквички
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. захар
2 яйца
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. неподсладено какао
1/2 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. бакпулвер (може и бакпулвер с ванилия, да се замаскира мириса на тиквичките)
1/2 ч.л. канела
1 1/2 ч.ч. нарязан тъмен шоколад (аз използвах Линдт)
1/2 ч.ч. нарязани орехи


Тиквичките се подсушават върху кухненска хартия. Смесват се захарта, брашното, какаото, солта, бакпулвера и канелата в купа. В друга голяма купа яйцата се разбиват с тел и се смесват с олиото. Сухите съставки се прибавят към течните и сместта се разбърква много добре. Получава се доста гъста смес. Изсипват се тиквичките, орехите и шоколадът и отново се разбърква. Правоъгълна тавичка се намазва с малко олио. Сместта се изсипва в нея и се заглажда. Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180. Внимавайте да не го препичате. Вътре трябва да остане леко влажен.

Източник: Щъркелово гнездо

0 коментара: