Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Днес бях на зъболекар. За човек обичащ и консумиращ шоколад, зъбите ми са в добро състояние. Сложиха ми обаче някакво лекарство, което адски...

Thorntons - Dark chocolate with chilli

Днес бях на зъболекар. За човек обичащ и консумиращ шоколад, зъбите ми са в добро състояние. Сложиха ми обаче някакво лекарство, което адски горчеше и лютеше едновременно и уж щеше да мине, но ми развали за целия ден вкуса в устата. Пробвах какво ли не, но той си остава. Затова реших да действам по правилото „клин, клин избива“.

Шоколадът, който ще ви представя днес отлежава от доста време. Като гледам трайността му е до октомври 2011, но днес му бил късмета да го опитам. Донесен ми е от Англия, от едно много мило момиче, което ми се нави на странното желание и направи всичко възможно, че и повече аз да получа различен и чуждестранен шоколад. Пътуването се отрази единствено на цялостта на шоколада и затова на снимката е начупен.

Име: Dark chocolate with chilli – mexico 66% cocoa, производител: Thorntons – the Art of the Chocolatier. Много готина опаковка, изкефи ме максимално. Само два цвята – червено и черно, много семпла, но пък точно отразяваща какво съдържа. Всичко е премерено, няма нищо излишно или не на място. Името на фирмата е изписано по калиграфски, както подхожда на един утвърден производител, докато думичката Chilli е надраскана със замах, набързо и страстно. 80 грама шоколад в квадратна кутийка, за която не са пропуснали да отбележат, че може да се рециклира.

Вътре следват още изненади. Шоколадът е опакован с фолио, на което диагонално се редуват надписите: love me * unwrap me * eat me (превод в ефир – обичай ме, отвори ме, изяж ме). При такава покана как да устоиш. Вътре са 16 парченца, които ако не бяха начупени щяха да образуват красива заврънтулка в горния ляв ъгъл. В долния е изписано името на фирмата.

Разнася се много наситен мирис на какао, сладко и тъмно. Вкусът също е тъмен. Леко нагарча (но не като зъболекарското лекарство). Разочарована съм обаче от лютото. Въобще не се усеща, нито преди, нито по време на, нито след яденето на шоколада. Когато го сдъвча се усеща дори лека сладост. След четвъртото парченце съвсем, ама съвсем леко се усети люто, но пак не е достатъчно. Сигурно, ако беше много пък, пак щях да съм недоволна, но наистина търся нещо различно и предизвикателно. Като оставим настрани това, шоколадът си заслужава заради качеството и заради плътния вкус и мирис. Този път оставям няколко парченца и на вас, определено добре засища шокоглад, изядох само половината :)

0 коментара: