Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

От пръв поглед бях впечатлена от този шоколад. От втори също. Той се оказа едно истинско бижу и като вид и като вкус. Какво бях закопняла за...

Lindt Amarena-kirsch

От пръв поглед бях впечатлена от този шоколад. От втори също. Той се оказа едно истинско бижу и като вид и като вкус. Какво бях закопняла за нещо кисело в шоколадова обвивка, той ми дойде точно навреме. Но да започна както трябва, шоколадът е Линдт айс-амарена. С подзаглавие Млечен шоколад с кирш крем и парченца вишна. Веднага бързам да си призная, че не знам какво означават нито амарена, нито кирш крем, но това не ми попречи да се насладя на шоколада.



Защо написах, че е бижу ли? Защото като го видях, първата ми мисъл беше, че изглежда като кюлче от нещо скъпоценно. Кутийката му е продълговата , много красива, със сребриста лента отгоре и отдолу, с много, ама много апетитна картинка на течен шоколад, вишни, сладолед и едно нахапано парченце от този, които се крие в нея. Рисунката е релефна, за да може да придобиете още по-добра представа за изключителността на шоколада. Изваждаме кюлчето, което е обвито в сребърен станиол с мини надписи Lindt. Дотук всичко ми говори за класа, стандарт, качество, изпипана работа.

Отварям и преди да видя 10-те парченца шоколад и да успея да им се порадвам като хората, ме грабва аромата. Ще се опитам да ви го опиша, но не знам дали ще успея толкова добре, колкото го чувствам. Мирише на сладко, на вишнев ликьор, с капки шоколад или на вишни варени в шоколад. Двата мириса са се смесили и трудно могат да се разделят. Мирише на горчиш бадем, на лятна нощ, много е приятно.


Идва ред и на вкуса. Шоколадът е млечен, нежен, мек, топи се в устата. Парченцето е пълно с бял млечен крем, не е розов като на опаковката, но пък има розови точици, срещат се и по-едри, но те са малко трудни за описание, седят ми изкуствени като вкус. Тук таме хрупва по нещо, иначе киселее приятно. Първо се усеща сладостта на шоколада, а после киселия крем. Когато отхапеш аромата на бадеми е по-силен, но приятен. Благодарение на крема и вишните, шоколадът не е прекалено сладък и е много вкусен. Част е от лимитирана серия, заедно с белия си събрат, с който ще ви запозная в другия си пост, но определено от двата шоколада, този ми е фаворит.

Мисля, че мога да изям цели два шоколада от този вид, но ще оставя малко и за вас.

2 коментара:

  1. Амарена е сорт вишна :)
    Благодаря за инфо-то за шоколада !

    ОтговорИзтриване
  2. М-м-м докато четох и направо ми се дояде! Сега намерих този блог, и много ми харесва! Прекрасно боравиш с думите и много обстойно бива описан всеки шоколад! Благодаря за публикацията! :)

    ОтговорИзтриване