Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Нямам си и идея какво точно означава унгвент, макар, че често го срещам. За мен това е крем за всичко. Според описанието му той помага за до...

Унгвент ENZBORN с екстракт от чаена дърво

Нямам си и идея какво точно означава унгвент, макар, че често го срещам. За мен това е крем за всичко. Според описанието му той помага за доста неща. Аз специално го ползвам за ухапвания от насекоми, при акне и при малки ранички.

Сдобих се с него благодарение на колежка, която е дистрибутор Green Master. Малко съм предубедена срещу подобен род козметика, но в случая се оказа, че не съм била права. Кремчето успешно успокоява ухапаните места от различни насекоми. Още по-учудващо за мен е действието му при акне. При редовно ползване кожата се изчиства, което се дължи на маслото от чаено дърво.
Проблем за мен е, че е прекалено мазен, което предполага, че ако си намажеш лицето, колкото и тънък да е слоя, не можеш да излезеш по този начин пред хората. Особено сега като е топло и кожата лъщи доста видимо. Но пък е идеален помощник при излизане сред природата, особено с малки деца. Може даже да се намажете предварително.

Има странен мирис, мисля, че се дължи на чаеното дърво. На мен лично ми мирише на лекарство, но пък аз упорито си го наричам козметика. Съставките му са малко на брой и са сравнително безобидни, което го прави приемлив за еко изискванията ми.

Ето в какви случаи може да помогне унгвента:
* акне, малки пъпчици, дерматити, алергии
* различни херпеси
* малки брадавици
* напукана и възпалена кожа
* екземи, лишеи
* изгаряне (от топлинен уред и слънце)
* ухапвания от насекоми
* декубитивни рани (нанася се около раната)
* гъбички по кожата
* ожулвания и кожни раздразнения
* грижа за интимните зони

Крема е немско производство, аз ползвам малката тубичка 30 ml, все още не е свършила, доста е икономичен, цена 5 лв.

1 коментар: