Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Четох доста за кокосовото масло и ползите от него, за многобройните му приложения и магическите му свойства. И разбира се, реших да си купя....

Кокосово масло Икаров (Coconut oil Ikarov)

Четох доста за кокосовото масло и ползите от него, за многобройните му приложения и магическите му свойства. И разбира се, реших да си купя. Оказа се обаче, че истинското такова не е по джоба ми в момента. Затова си взех Кокосово масло Икаров.

Има доста мнения из нета за него, че е фалшиво, не става, не е качествено и т.н. Тъй като аз го исках само за мазане, а не за готвене или за вътрешно приемане, ми вършеше добра работа. То не е чисто масло, а има някакви добавки. Не съм сигурна дали другите кокосови масла също са чисти. Може да не е най-добрият избор маслото на Икаров, но е по-добро от скъпата химия.


В малко бурканче е, пластмасово. Не е много удобно за ползване, защото като намалее и трябва да бъркам с пръсти. Миризмата е леко странна, мъжът ми я оприличи на свинска мас :) Според мен не е чак толкова тежка, но определено не е от най-приятните.

Маслото е твърдо и бяло, но лесно се загребва и бързо се разтапя при докосване на кожата. Ако не го държа в хладилника и в бурканчето се разтапя, когато температурата е по-висока.


Доста е мазно, но като попие, не остава следи по кожата. Много добре ми действа на изсъхнала кожа, която после е свежа и гладка. Като го мажа не се усеща чак толкова миризмата му. Кожата ми го харесва, нямам проблеми след мазане с него.

Използвам го за цялото тяло, но гледам да е след баня и чакам да попие преди да се облека, не ми се рискува да си омажа дрехите. Не съм го пробвала на лицето си, защото там кожата ми е смесена и не ми се рискува да я омазня, но четох мнения, че доста жени го ползват като нощен крем.

Имайте предвид, че доста бавно попива. При мен отнема повече от половин час. Колкото и добре да го разтривам, все толкова му трябва.

Взех си малко бурканче, 60 ml, цената е около 3 лв. Може да се слага в различни кремове или да се ползва заедно с други масла, но аз за момента го пробвам самостоятелно как ми действа.

5 коментара:

 1. Наскоро и аз се сдобих със същото и споделям твоето мнение, че опаковката не е много удобна за ползване.При мен обаче много бързо попива в кожата :)

  ОтговорИзтриване
 2. Olá, aqui no Brasil durante o verão é mesmo um problema. A consistência fica aquosa. Mas quando fica mais frio o produto vira uma pasta e fica mais prático. Eu gosto de usá-lo nos cabelos. Misturei com o condicionador (pouca quantidade) e jogo água. Fica muito macio. Mas cuidado! Não coloque muito, pois pode deixar o cabelo pesado.
  Abraços a todos :)

  ОтговорИзтриване
 3. Здравей :) И аз пробвах това масълце, горе-долу по това време, когато и ти :) Наистина не е лошо... Тогава не знаех,че не е чисто кокосово масло и пробвах почти всичко на марката. Някои масла ми се сториха еднакви в различни опаковки с различни имена, но е възможно причината да е в моята кожа и те да не са подходящи за нея. Много ми хареса обаче стимуланта за коса. Не съм разгадавала състава, но косата ми значително стана по-хубава. И всъщност май това беше началото на интереса ми към еко био... козметиката. (Надявам се не обърках понятията :) ) Хубав и успешен ден <3

  ОтговорИзтриване
 4. Може ли да се използва върху бебешка кожа

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте, да може, макар че според мен е по-добре ако имате възможност да си вземете студенопресовано кокосово масло. Също така не прекалявайте с ползването му, особено в топлото време, бебешката, а и нашата кожа имат нужда да дишат, а не да бъдат запушени с масла, пък били те и естествени.

   Изтриване