Кокосово масло Икаров (Coconut oil Ikarov)

Четох доста за кокосовото масло и ползите от него, за многобройните му приложения и магическите му свойства. И разбира се, реших да си купя. Оказа се обаче, че истинското такова не е по джоба ми в момента. Затова си взех Кокосово масло Икаров.

Има доста мнения из нета за него, че е фалшиво, не става, не е качествено и т.н. Тъй като аз го исках само за мазане, а не за готвене или за вътрешно приемане, ми вършеше добра работа. То не е чисто масло, а има някакви добавки. Не съм сигурна дали другите кокосови масла също са чисти. Може да не е най-добрият избор маслото на Икаров, но е по-добро от скъпата химия.


В малко бурканче е, пластмасово. Не е много удобно за ползване, защото като намалее и трябва да бъркам с пръсти. Миризмата е леко странна, мъжът ми я оприличи на свинска мас 🙂 Според мен не е чак толкова тежка, но определено не е от най-приятните.

Маслото е твърдо и бяло, но лесно се загребва и бързо се разтапя при докосване на кожата. Ако не го държа в хладилника и в бурканчето се разтапя, когато температурата е по-висока.

Доста е мазно, но като попие, не остава следи по кожата. Много добре ми действа на изсъхнала кожа, която после е свежа и гладка. Като го мажа не се усеща чак толкова миризмата му. Кожата ми го харесва, нямам проблеми след мазане с него.

Използвам го за цялото тяло, но гледам да е след баня и чакам да попие преди да се облека, не ми се рискува да си омажа дрехите. Не съм го пробвала на лицето си, защото там кожата ми е смесена и не ми се рискува да я омазня, но четох мнения, че доста жени го ползват като нощен крем.

Имайте предвид, че доста бавно попива. При мен отнема повече от половин час. Колкото и добре да го разтривам, все толкова му трябва.

Взех си малко бурканче, 60 ml, цената е около 3 лв. Може да се слага в различни кремове или да се ползва заедно с други масла, но аз за момента го пробвам самостоятелно как ми действа.