Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Околоочната грижа е много важна за жените над 25, а и разбира се за по-младите, за които тази област е проблемна. Кожата покрай очите е не...

Околоочен гел Био роза и алое (Eye Gel Organic Rose & Aloe)

Околоочната грижа е много важна за жените над 25, а и разбира се за по-младите, за които тази област е проблемна. Кожата покрай очите е невероятно нежна, тънка и чувствителна, затова трябва да и се обръща подобаващо внимание. Аз малко съм позакъсняла с грижата за очите, защото първите ми фини бръчици вече са факт, но това не пречи да се опитам да наваксам.

Гелът е в много удобна за ползване тубичка. Не е много гъст, а по-скоро лек и прозрачен, даже бистър. Има много приятна миризма на роза.


Според описанието му може да се ползва като маска и като крем. Аз от мързел го ползвам като крем. Нанасям сутрин и вечер и го оставям да действа, без след това да го почиствам. Не трябва да се поставя на клепачите. Пише, че е подходящ и за кожата около устата, но засега нямам проблеми там и го ползвам само покрай очите.

Гелът се нанася много лесно, слагам си на пръста и с леки потупвания нанасям под очите. Съвсем малко е лепкав, изобщо не се забелязва, усеща се само миризмата му. При изсъхване леко стяга кожата и сещането се запазва дълго време, но не е неприятно. Използвам съвсем малко количество и ще ми стигне за дълго време.

Тъй като го ползвам от скоро не мога да кажа дали заличава бръчки, но е факт, че кожата под очите ми е по-свежа и тъмните кръгове не си личат толкова, макар да продължавам да не си доспивам.

Съставките му са 100% натурални и 70% био. Съдържание (INCI): вода, алкохол*, флорална вода от роза Дамасцена*, сок от алое*, глицерин, дехидроксантанова гума, сорбитол, алгин, екстракт от очанка*, екстракт от сладък корен, екстракт от слез*, екстракт от цвят на роза Дамасцена*, екстракт от семена на дюля, натриев хиалуронат, екстракт от плод на годжи*, етерични масла, РСА етилов кокоил аргинат, млечна киселина, натриев лактат

Цената е малко висока, 40 лв за 15 ml. Заслужава си, защото е необходимо малко количество за мазане и ще се ползва повече, заради естествените съставки, много готиния аромат и разбира се, заради подмладяването на кожата покрай очите.

0 коментара: