Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Днес ще ви споделя за един гел, който ползвам от няколко месеца и който обожавам. Благодарени на него се запознах с марката L'occitane e...

Ексфолиращ гел с ангелска трева (L'occitane en Provence Angelica Exfoliating Gel)

Днес ще ви споделя за един гел, който ползвам от няколко месеца и който обожавам. Благодарени на него се запознах с марката L'occitane en Provence и съм влюбена в продуктите им. Та става въпрос за ексфолиращия гел с екстракт от ангелска трева (ангелика).

Още с получаването му ме заплени миризмата му. Усещаше се макар гелът да е запечатан и сложен в пликче. И досега не мога да определя на какво мирише, но много ми харесва. И макар серията да е насочена към дамите, на мен аромата ми напомня повече на хубав мъжки парфюм. Обаче те нали мъжките парфюми са направени да привличат жените, та в случая точно това става :)

Отплеснах се малко. Тубичката е матово зелена и очаквах гелът да е с подобен цвят. Той се оказа много нежно бледо зелен с консистенция на пяна за бръснене. Изглежда въздушен, най-вероятно заради микро топченцата от естествена гума, чиято цел е да масажират кожата.

При нанасяне на лицето се разпенва съвсем малко и губи зеленият си оттенък. Съвсем леко се усеща миризмата на ментово масло и една характерна свежест, която то донася. Много е готино усещането за меките топченца, които колкото и да натискам не могат да се спукат. Въпреки това обаче се усеща как се трият по кожата, т.е. вършат си работа и свалят мъртвите клетки.

След измиване кожата ми е много, много мека и нежна. Не седи прекалено изсушена, изглежда хубава, чиста и здрава. Използвам го един до два пъти седмично, което ми е достатъчно. Остава съвсем лека остатъчна миризма върху кожата.

Може да се ползва до 6 месеца след отварянето. Съставките му са натурални, има обаче парфюм и оцветители, без които спокойно може да мине. Цената не е от най-ниските, около 45 лв за 75 ml. Аз съм доволна от него, но все пак бих си взела по-малка опаковка, ако има, за джоба ми ще е по-добре.

1 коментар:

  1. Здравей! Много се радвам да прочета мнение за този ексфолиращ гел за лице, в който се влюбих в момента, в който го нанесох. Все си мисля, че не разбирам много от декоративна козметика, но чувството, което изпитах при допира с ексфолианта ме накара да си помисля, че е наистина добър. А ето, че вече имам и твоята подкрепа.:) Аз все още нямам пълноразмерна бутилка, но се замислям да си купя, когато ми свърши биосертифицирания от Билка. Вече ползвам втори тестер на този продукт и установявам, че е и много икономичен. Естествено цената ме притеснява и все се надявам да го срещна някъде намален... Тестерите ги взех при покупка на малко кремче за ръце с масло от ший, което също много харесвам. Принципно съм доволна от Л'окситан. Но можеше и да са (както споделяш и ти) без някои съставки, които ме възпират да си изпразня джоба.
    Много хубав блог. Продължавай напред! Вече имаш още един почитател в мое лице!

    ОтговорИзтриване