Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Тази седмица никаква ме няма, а причината е, че грипът изпотръшка всички вкъщи, включително и мен. Реших все пак да се отчета с една публика...

Демакииращ лосион Нежност на Avene (Lotion Douceur Gentle Toner)

Тази седмица никаква ме няма, а причината е, че грипът изпотръшка всички вкъщи, включително и мен. Реших все пак да се отчета с една публикация за лосиона Нежност на Avene. Много сладко име са му дали, но не само заради името го харесвам и си го ползвам често. Точно в момента обаче съм спряла всички почистващи средства заради един експеримент, за който ще пиша скоро.


Според описанието на лосиона от него се очаква да "...защитава кожата Ви ежедневно. Без алкохол, той запазва целостта на всеки тип кожа, дори и на най-чувствителната. Термалната вода Avène, успокояваща и антииритативна, предоставя на кожата Ви мигновено усещане за комфорт." Предназначен е за суха и чувствителна кожа.

Моята е по скоро смесена, има и сухи участъци, въпреки това лосиона ми действа добре. Използвам го за почистване на лицето, дори и да не съм си слагала грим. Не ми е ясно защо трябва да се почисти лицето преди да се ползва лосиона, нали неговата функция е точно да премахне мръсотиите и грима. Освен това като завършваща грижа съветват да се напръскате със спрей с термална вода, при положение, че в състава на Нежност има 98% термална вода Avene. Т.е. според мен е достатъчно само неговото ползване, без други допълнителни продукти, които не са и много евтини.

На мен ми харесва, че не изсушава кожата, а приятно я успокоява. Много е нежен като действие, а също и като аромат. Пише, че има добавен парфюм, заради което се препоръчва ако се използва за демакииране, да избягвайте очите и зоната покрай тях. Иначе миризмата е много лека, почти не се усеща, на мен ми напомня за детски сапун или шампоан, одобрявам я.

Лосиона е двуфазен и като постои един ден например в долната част на шишенцето се "утаява" по-бялата течност, а отгоре остава прозрачен. Затова е нужно преди употреба да се разклати добре, за да се смесят хубаво съставките му. Тогава става целия млечно бял и леко се пени.

При продължителна употреба кожата ми не се омазнява толкова, дори имам чувството, че по малко пъпки смеят да се появят по това време. Използвам сутрин и вечер, като нанасям с памуче. На местата, където кожата е суха попива много бързо, на другите седи леко мокро. Със сигурност бих си го взела пак, макар цената му да не е от най-ниските - 200 ml е над 20 лв, но имам впечатления и от други продукти на Avene и съм доволна от марката.

Държа да отбележа, че продуктът не е сертифициран като еко, но заради малкото му съставки, само две от които мигат предупредително, липсата на алкохол и парабени, мога да го причисля към по-малко вредните продукти за красота.

0 коментара: