Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Реших, че мога да споделям и за други сладки изкушения, които влизат в менюто ми, защото освен шоколадите има и други лакомства заслужаващи ...

Шоколадови целувки от Lidl (Choco Softies Marshmallows)

Реших, че мога да споделям и за други сладки изкушения, които влизат в менюто ми, защото освен шоколадите има и други лакомства заслужаващи внимание.

Последното, на което се наслаждавам са тези шоколадови целувки от Лидл. Влязох само заради тях в магазина, но излязох не само с тях. Една колежка ме научи колко са вкусни и сладки и от тогава са сред любимите ми. Винаги купувам от двата вида - малките, които са с бял, млечен и натурален шоколад и големите, които са само с натурален шоколад. Хем да има разнообразие, хем да стигне за всички вкъщи.



Целувките се произвеждат в Германия, специално за Лидл, цената им е около 3 лв, но не знам дали у нас има тяхна алтернатива на други марки.

Изглеждат масивно шоколадови, но реално шоколадът е една тънка обвивка, която се начупва много лесно дори само с докосване и почти не се усеща като вкус. Това което реално представлява 98% от целувките е страхотния бял крем, с който са пълни. Като консистенция наподобява малко бонбоните маршмелоу, но сякаш те са по-еластични, докато този пълнеж е много мек, пукав и нежен. На вкус е доста сладък, прилича и на смес от белтъци и захар, от която се правят целувките, сигурно заради това и сладките се казват така. Направо се топи в устата и почти не се усеща да лапаш нещо. Като се съчетае тънкият шоколад, целувчения крем и хрупкавата вафлена коричка на дъното се получава много приятен и сладък вкус.

Както е видно от описанието ми обожавам тези целувки, макар че заради многото сладкият им вкус не съм в състояние да ям огромни количества от тях. А вие харесвате ли ги?

1 коментар:

  1. Това е собствената марка на Лидл. Оригиналът се казва Dickmann's - dickmanns.de, но в България се внасят спорадично и само в Hit

    ОтговорИзтриване