Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Продуктът е от мартенската кутия на Prettybox.  Подходих с лек скептицизъм към него, все пак решена да изразходя двете шишенца по 15 мл. Изп...

Skinetica Anti-blemish

Продуктът е от мартенската кутия на Prettybox.  Подходих с лек скептицизъм към него, все пак решена да изразходя двете шишенца по 15 мл. Използвах го за деколтето и раменете, защото през зимата там кожата ми страда. За лицето използвам различни продукти за борба с пъпчиците, да ме пита човек защо не третирам и другите места с тях.

Според описанието му Skinetica е универсален продукт против кожни недостатъци (акне, петънца, пъпчици). Съставът му изглежда достатъчно безобиден, съдържа: purified deionised water, fragrance, ethyl alcohol, quaternary Ammonium Chloride, като последното е активната му съставка, от която се очаква да върши чудесата. Макар, че на някои места го рекламират като натурален, не намерих информация да е сертифициран като такъв. Преди е имал друго име Acnigon, не знам защо са решили да го сменят.

Спазих точно всички правила за ползването му. Нанасях два пъти на ден през 12 часа, върху почистена кожа и дори да се миете през това време действието на продукта не се губи. Аз почиствах деколтето и раменете сутрин и вечер точно преди да се намажа с лосиона.

Първи впечатления: прозрачна леко мътна течност, лесно се нанася. Миризмата поне за мен е доста неприятна - остра, силна, най-близкото на което я оприличавам е евтин препарат за почистване на WC (извинете ме за сравнението), според съпруга ми мирише на развалено грозде. Добавеният парфюм никак не оправя положението, а може той да е причината за този странен аромат.

Изпробвах Skinetica един път и на лицето, за да добия по-ясна представа как действа. Веднага след нанасяне го усещам като газирано по кожата, което сякаш изправя косъмчетата. Изсъхва след минута и оставя усещане за съвсем леко стягане. Добро впечатление ми направи, че не изсушава лошо кожата, въпреки наличието на алкохол в състава. Обаче въпреки това челото ми се омазни, не знам дали ако го бях ползвала повече време за лицето този проблем щеше да се реши.

Двете мострички изразходих за деколтето и раменете, но при мен явно магическата му формула не действа. Пъпчиците не изчезнаха, даже се появиха нови, въпреки че обтривам цялото място, а не само локално всяка от тях. Кожата ми се държи както обикновено, все едно не я третирам с нищо. Не усетих никаква промяна, по-скоро лосиона само почистваше кожата, но не я лекуваше. Не съм сигурна, че ако си взема пълния размер на Skinetica и го ползвам по-дълго време ще има ефект, защото твърдят, че резултата се забелязва още след 2-3 ден, което при мен не стана.

Това съчетано с острата миризма окончателно потвърди скептицизма ми и ме отказа да ползвам Skinetica anti-blemish :(

2 коментара:

  1. Напълно подкрепям това, което си написала.Аз изразходих едната мостра и нямаше никакъв ефект, за аромата няма да коментирам.Втората обаче я подарих на сина на една колежка, който си е пубер и има сериозни проблеми и почти нищо не помага(ходи и по дерматолози).Детето остана много доволно и му поръчах голяма опаковка.Явно си е за много проблемна кожа :))

    ОтговорИзтриване
  2. На мен Betty Ivanova ми подари една от мострите си и честно казано мисля че има ефект ,но само докато се ползва редовно продукта:(

    ОтговорИзтриване